4 gode grunde til at købe sommerhus

Denne artikel indeholder reklamelinks

Overvejer du at købe et sommerhus i Danmark? Så tag og læs med her, hvor du får 4 gode grunde til at investere i et sommerhus.

sommerhus

Når solen skinner fra en skyfri himmel, fuglene kvidrer og det er lyst til langt ud på aftenen, er det sommer i Danmark. Sommer i Danmark er dejligt, og flere og flere vælger også at holde sommerferie herhjemme frem for at drage mod sydens sol.

I sommerferieperioden befinder mange danskere sig i sommerhuse rundt omkring i landet for at nyde den danske sommer.

Er du en af dem, som overvejer at købe sommerhus? Så kan du med fordel læse vores 4 gode grunde til, hvorfor et sommerhus er en rigtig god idé.

Et sommerhus er en investering

En af de helt klare fordele ved at købe sommerhus i Danmark er, at det er en investering, ligesom din almindelige bolig er det. Selvom et sommerhus ikke er på linje med investering i aktier, kan det stadig være fordelagtigt for dig, hvis aktier ikke er noget, du drømmer om. En investering i et sommerhus kan spare dig for negativ rente i banken. Derudover kan du også få fradrag for huset, samt mulighed for et godt afkast, når du engang vil sælge. Sidst, men ikke mindst kan du formentlig spare penge på dine ferie, når du befinder dig i sommerhuset frem for dyre rejser sydpå.

God til hele familien

Et sommerhus har mange fordele, og en af dem er bl.a. at et sommerhus kan samle familien. Rigtig mange ejere af sommerhuse vælger ofte selv at tage på ferie eller forlænget weekend i sommerhuset, både alene men også sammen med den resterende del af familien. Her har I mulighed for at blive samlet alle sammen – særligt hvis jeres almindelige bolig ikke er stor nok til hele familien. I sommerhuset kan du således have flere generationer af familien samlet under et tag.

Kan bruges hele året

Selvom det hedder sommerhus, er der ingen regler for, at I kun skal bruge jeres sommerhus om sommeren. Nej, I kan også sagtens vælge at tilbringe vinterferie, sommerferie eller sågar juleaften i sommerhuset, hvis I lyster. Mange gange kan et sommerhus også være rigtig hyggeligt blot for en enkelt weekend. Det kræver dog, at sommerhuset ikke ligger i den anden ende af landet, da du dermed hurtigt kan tage en weekendtur. Har du planer om at købe sommerhus, skal du nok få gjort brug af det.

Kom ned i gear i sommerhuset

Vælger du at investere i et sommerhus forholdsvis tæt på din nuværende bopæl, har du mulighed for nemt at komme frem og tilbage til sommerhuset. Det betyder, at der ikke er langt fra en travl og hektisk hverdag til en rolig weekend i naturen, alt efter hvor dit sommerhus er placeret. Et sommerhus er ideelt til at koble fra og lade op til hverdagen starter igen, uanset om det kun er for en kort weekend eller en hel sommerferie.

Når du skal købe sommerhus…

kvinde ved sommerhusEr det vigtigt, at du vælger et sommerhus, som ligger det rigtige sted og har den rette størrelse. Vil du have sommerhus lige ned til vandet eller mere tilbagetrukket? Og vil du have et stort eller lille sommerhus? Du skal tænke over, hvad jeres behov er i fremtiden, så I får mest muligt glæde af sommerhuset. Hvis I ikke ønsker selv at bruge det, kan I altid leje det ud.

Vær opmærksom på prisen, når I køber sommerhus. Udover den endelige pris, koster sommerhuset også i vedligeholdelse og evt. reparationer, hvilket hurtigt kan blive dyrt, hvis du ikke er opmærksom. Kig derfor grundigt den medfølgende tilstandsrapport igennem, inden du køber, så du er sikker på, at du kender til sommerhusets tilstand inden du punger ud. Det er en fordel at vide, om der er evt. reparationer, som eks. nyt tag, der er behov for at blive lavet i nærmere fremtid.