6 facts om hypnose, du skal kende til

Denne artikel indeholder reklamelinks

Er du skeptisk på hypnose, eller vil du bare gerne vide mere om hypnose? Så læs vores 6 facts og bliv klogere på hypnose.

hypnose behandlingNår vi taler hypnose, er der delte meninger om netop denne type af behandlingsform. Hypnose og hypnotisører møder nemlig ofte både skepsis og mistillid blandt danskerne, om hvorvidt hypnose rent faktisk virker til behandling af eks. fobier eller angst.

Det skyldes bl.a. de mange forskellige TV-shows, som har været yderst populære, hvor publikum bliver hypnotiseret til at gøre mærkelige ting, uden bagefter at erindre, hvad de har lavet.

Er du en af dem, som er lidt skeptisk hvad angår hypnose og hypnoterapi? Så læs med her, hvor du får 6 facts om hypnose og hypnoterapi.

Du er i kontrol hele tiden

Modsat rigtig manges overbevisning, så handler hypnose ikke om, at du er ude af kontrol, og ikke er klar over, hvad du foretager dig under hypnosen. Med korrekt hypnose og hypnoterapi er du ligeså meget i kontrol under hypnosen, som du normalvis er. Det der sker er, at du er koncentreret og fokuseret på dit sind og den hypnose du er i, men du vil stadig være bevidst om dig selv, og hvem du er.

Du hypnotiseres kun til at gøre/sige det, du vil

I forlængelse af ovenstående punkt, er der også mange der fejlagtigt tror, at de kan blive hypnotiseret til at gøre de mærkeligste ting. Sandheden er dog en anden, og er du i rigtig hypnose hos en uddannet hypnoterapeut, skal du ikke være bange for at gøre eller sige ting, du ikke har lyst til. Du er i kontrol, og kan kun fortælle og gøre de ting, du har lyst til. Du skal altså ikke være bange for at gøre noget vildt og uhæmmet, som du bagefter ikke kan huske.

Hypnose er en effektiv og anerkendt behandlingsform

Hypnose og hypnoterapi er efterhånden en anerkendt behandlingsform, der har vist sig at være særdeles effektiv. Du kan således opleve en effektiv hypnose mod angst eller andre fobier. Du kan også opleve, at hypnose er effektivt mod rygestop eller lign. Du skal dog sørge for at vælge en uddannet og godkendt hypnoterapeut, så du ikke risikerer at bruge penge på noget, der ikke virker ordentligt.

Hypnose handler om åbent sind

Hvis du gerne vil hypnotiseres, handler det om, at du skal have et åbent sind. Når du har et åbent sind til hypnose, kan du også bedre blive hypnotiseret.

Du kan falde i søvn

Det kan ske, at du bliver så afslappet under din hypnose, at du måske falder i søvn, men dette er langt fra tilfældet hos alle. Sker det, kan din hypnoterapeut få dig tilbage igen stille og roligt.

Det er ikke hypnosen, der virker

hypnose pendulNår du får behandling med hypnose, vil du måske være fristet til at tro, at det er selve hypnosen, der virker på dig, og de ændringer der sker med dig fremadrettet. Men dette er ikke tilfældet. Det er rent faktisk den terapiform, der anvendes under hypnosen, som er det, der virker effektivt på det, du gerne vil ændre. Der er således ingen hokus pokus ved det, men blot en terapiform, der bedre kan trænge ind til dit sind, når du er i hypnose.