Boligkøb: Er det nødvendigt med en boligadvokat?

Denne artikel indeholder reklamelinks

Som boligkøber er det ikke nødvendigt med en boligadvokat til hjælp med boligkøb. Til gengæld er det fornuftigt at have. Læs her hvorfor.
købsaftale hus

Som kommende boligejer, tænker du måske over, hvor det er fornuftigt at spare. Der kan nemlig være rigtig mange udgifter forbundet med det at købe ny bolig, og derfor er det kun nærliggende, at du sparer, der hvor du kan.

En af de steder, du bestemt ikke bør spare på, er boligadvokaten. Læs med nedenfor, hvor du får svar på, hvorfor du ikke bør undvære en boligadvokat.

Er det nødvendigt at have en boligadvokat?

Der er ingen krav eller regler om, at du skal have en boligadvokat, når du køber bolig. Men selvom det ikke er et krav eller lov, er det ikke ensbetydende med, at det ikke er en god idé. Faktisk kan det vise sig at være ganske fornuftigt og fordelagtigt for dig at få en boligadvokat, når du skal købe bolig.

Men hvorfor skal du have en boligadvokat?

Der er flere gode grunde til, at du bør have fat i en god advokat, når du skal købe bolig. Med hjælp til boligkøb hos en advokat er du sikker på at få den rette hjælp hele vejen igennem.

En advokat med forstand på boliger kan hjælpe dig igennem hele købsprocessen, fra start til slut. Du kan dog selv vælge, hvor meget eller hvor lidt, advokaten skal involveres. Det kan være en god idé at få din boligadvokat til at se din/jeres købsaftale igennem, inden den underskrives. På den måde sikrer du dig, at alt er i orden, og du dermed ikke køber ”katten i sækken”.

Det kan ligeledes være en god idé at få en boligadvokat til at hjælpe med forhandling af prisen. En boligs udbudspris er ikke altid den pris, boligen bliver solgt for, da der kan være forskellige forhold, som kan have betydning for prisen. Det kan eks. være forhold eller elementer beskrevet i tilstandsrapporten, som skal laves eller undersøges nærmere. Disse kan være med til at give et nedslag i prisen, som advokaten kan hjælpe med. En advokat har langt større erfaring med boliger og forhandlinger end du formentlig har, og derfor kan det være en god idé at lade advokaten om det svære arbejde.

Sidst, men ikke mindst giver en boligadvokat dig den rette tryghed og ro i maven, du kan have brug for som førstegangskøber. Når du køber en bolig, vil du opleve, at ejendomsmægleren ikke er på din side. Det er tværtimod sælgers mand. Ejendomsmægleren har kun interesse i at få solgt boligen hurtigst muligt til den højeste pris, og dermed handler han ikke i din (købers) interesse.

Boligadvokat eller ej?

advokat til boligkøb

Som køber står det dig selvfølgelig frit for, om du vil anskaffe en boligadvokat eller ej. Du skal dog være opmærksom på de forskellige dokumenter, du selv skal have styr på, hvis du fravælger en advokat. Disse dokumenter er bl.a. købsaftalen, tilstandsrapporten, energimærkningsrapport, servitutter og skøde og meget mere. Alle disse dokumenter kan være en smule svært at læse og forstå, hvis ikke du har erfaring med at læse juridisk sprog. Det kan betyde, at du måske ikke er helt klar over, hvad du siger ja til i en endelig handel. En advokat hjælper dig med at forstå, hvad handlen indebærer, og om det er fornuftigt at indgå en handel.