Det skal du kigge efter ved en øjencreme

Denne artikel indeholder reklamelinks

En god øjencreme skal afhjælpe trætte øjne eller mørke rande. Find ud af, hvad du skal gå efter, når du skal købe øjencreme her.

Der findes et hav af øjencremer på markedet, alle sammen lavet til at friske vores trætte øjne op igen. Men nogle øjencremer har også det formål at mindske rynkerne i øjenomgivelser. Men hvad er det, du skal gå efter, når du vælger øjencreme? Det ser vi nærmere på her.

Find frem til dit behov

Vi har alle sammen forskellige hudtyper og dermed også forskellige behov, når vi snakker øjencreme. Det er derfor vigtigt først at finde ud af, hvad det er du gerne vil opnå med din øjencreme, inden du går ned i Matas og køber den første og bedste, du kan finde.

Hvis du er begyndt at få rynker

Er du nået til den alder, hvor du kan begynde at se små fine linjer omkring øjnene, er det en god idé at investere i en øjencreme med anti-age ingredienser. En anti-age øjencreme kan være med til at forbedre de fine linjer omkring øjnene og opstramme huden. Vælg en øjencreme med ingredienser som glycerin, squalane, collagen, olier, A-vitamin og/eller hyaluronsyre som alle er gode anti-age ingredienser.

Hvis du har mørke rande under øjnene

Har du mørke rande under øjnene, kan det skyldes både genetik, men også stress, mangel på søvn eller dårlig kost. Derfor kan du med fordel også sætte ind her, hvis du ved, at der er noget, du kan gøre bedre. En øjencreme til dette problem skal gerne være lysreflekterende, så den mindsker de mørke rande.

Hvis du har pigmentpletter

Pigmentpletter er permanente solskader i huden, og det kan være træls at have dem under øjnene. Hvis dette er tilfældet, kan du vælge en øjencreme med sheasmør, og E- og C-vitamin som kan hjælpe på pigmentpletterne ved at lysne og beskytte huden. Du kan også vælge at gå efter retinol eller niacinamid. A-vitamin(retinol) kan udjævne farveforskelle mens niacinamid kan være med til at nedsætte produktionen af pigmentet melanin, som er det, der giver pigmentpletter.

Hvis du har sart hud

Selv om vores hud omkring øjenomgivelserne er 4 gange så tynd som huden i resten af ansigtet, kan du sagtens have sart og sensitiv hud under øjnene. Det betyder ofte, at du ikke tåler skrappe ingredienser eller parfumerede produkter, og derfor bør du gå efter en mild og parfumefri øjencreme, hvis formål er at fugte din hud godt igennem. Se efter svanemærkede og parfumefri øjencremer, så du ikke propper unødvendige tilsætningsstoffer på din i sarte hud.

Sådan bruger du øjencremen korrekt

Når du skal påføre øjencremen er det en god idé at bruge langefingeren til at duppe cremen på med. Vær forsigtig, og sørg for ikke at gnide cremen rundt i øjenomgivelserne. Hvis du har valgt en øjencreme med A-vitamin, er det en god idé at starte stille og roligt ud, for at du kan vænne huden til vitaminet. Når huden har vænnet sig til det, kan du trappe op med cremen, så du kan bruge den hver dag. Du bestemmer helt selv, om du vil bruge øjencremen morgen og aften eller kun en af delene. Du bør påføre øjencremen før alle andre cremer, så du får mest muligt ud af de gavnlige ingredienser.

Du kan med fordel lægge din øjencreme i køleskabet, så den er dejlig kold, når du skal påføre den om morgenen. Det kan hjælpe til at reducere hævede og trætte øjne.

På et online apotek finder du et stort udvalg af flere forskellige øjencremer, lige fra de parfumerede til de økologiske og parfumefri. Her finder du nemt en til dit behov, uanset om du ønsker at mindske rynker eller mørke rande under øjnene.