Gas til varmepumpe – disse fordele er der ved at skifte

Denne artikel indeholder reklamelinks

Overvejer du at skifte dit gasfyr ud med en varmepumpe? Det kan være en god ide. Læs her, hvilke fordele der er ved en varmepumpe.

I øjeblikket sælges der rekord mange varmepumper landet over, som følge af de stigende gaspriser. Folketinget har besluttet, at der skal flere varmepumper ind i de danske hjem, og derfor skal flere af med deres naturgas. Derfor er prisen på naturgas også steget voldsomt det seneste stykke tid.

Har du naturgas i dit hjem, kan der være en lang række fordele ved at skifte til en varmepumpe. Hvis du ikke allerede har bestilt en varmepumpe, der kan spare dig for en hel del penge, så er det en god idé at gøre det, hvis du gerne vil have en, da der kan være lang leveringstid.

Gas vs. varmepumpe – så meget kan du spare

Hvis du har naturgas i dit hjem, kan det være billigere for dig at investere i en varmepumpe. Et naturgasfyr koster ca. 19.000 kr. om året, hvor du kan nøjes med et beløb på lidt over 11.000, såfremt du vælger en varmepumpe. Særligt med de stigende naturgaspriser, kan der være flere penge at spare ved at frakoble gassen og få en anden varmekilde.

En varmepumpe kan hurtigt løbe op i mellem 70-100.000 kr. for installation. Men selvom det er et højt engangsbeløb for de fleste, når de vil investere i varmepumper, så vil dette engangsbeløb hurtigt tjene sig selv ind igen, da elforbruget til varmepumpen ikke er nær så høj som udgifter til gas.

Spar CO2 med en varmepumpe

Udover at spare en hel del penge på at skifte dit gasfyr til en varmepumpe, kan du også være mere miljøbevidst. Der er nemlig en langt mindre CO2 belastning ved at vælge en varmepumpe. En varmepumpe udleder i gennemsnit ca. 1200 kg. CO2 pr. år, hvorimod et traditionelt gasfyr vil ligge på ca. 3800 kg. Co2 i udledning. Der er altså en stor besparelse på mængden af CO2, hvilket gør varmepumpen til et attraktivt alternativ til gas.

Billig og nem opvarmning af boligen

En varmepumpe fungerer ved at benytte sig af luften udenfor, som herefter kan anvendes og omdannes til varme inden for i hjemmet ved hjælp af en kompressor. Udover det miljøvenlige aspekt er en varmepumpe også en særdeles effektiv og billig metode til at få varme i boligen. Varmen som produceres vil endvidere være fast året rundt, uanset om det er koldt eller varmt udenfor.

Varmepumpe installation og afkobling af gas

Når du skal have en varmepumpe, skal du have en professionel fagmand til at udføre arbejdet. En installation af varmepumpe kræver, at du afsætter et par dage til montering. I disse dage vil det ikke være muligt at få opvarmet boligen, og du bør derfor ikke få installeret en varmepumpe midt om vinteren uden nogen alternativ varmekilde. Du skal ligeledes skille dig af med dit gasfyr ved at afkoble gas og tilhørende gas skab. Dette skal du ligeledes få en professionel til, så du er sikret en rigtig afkobling.

Når du skal have installeret en varmepumpe, bør du tale med din VVS-installatør om, hvilken størrelse, du skal vælge til din bolig. Der er nemlig flere typer af varmepumper og størrelser, og ved at tale med en professionel, er sikrer du, at du får den pumpe, din bolig og familie har behov for.