Guide: Få sommerklar fødder

Denne artikel indeholder reklamelinks

Det er snart sommer og dermed tid til at lufte fødderne. Trænger dine fødder til en kærlig hånd? Så læs her, hvordan de bliver flotte igen.

Efter en lang vinter, hvor fødderne har været indelukket i sokker og varmt fodtøj og ikke har set dagens lys, trænger de til lidt pleje. Nu hvor sommeren er lige rundt om hjørnet, er det derfor tid til at tage sig af de forsømte fødder.

Et par velplejede fødder ser bare flottere ud i et par sandaler end tørre og sprukne fødder. Derfor har vi lavet en lille guide til dig, så du kan gå foråret og sommeren i møde med flotte og velplejede fødder.

Giv dine fødder et fodbad

Det første skridt til velplejede fødder er at give fødderne et lækkert fodbad. Fordelen ved dette er, at mens fødderne hygger sig i fodbadet, kan du sagtens se en god film eller lave andet stillesiddende arbejde.

Find en balje frem, og fyld den med lunt vand. Tilføj gerne noget epsom salt eller fodolie til vandet, og lad fødderne sidde i 10-15 min. Skrub herefter forsigtigt fødderne med en børste eller en vaskeklud. Når de er blevet rene og bløde, kan du gå videre til næste trin.

Få bugt med den hårde hud

Mange af os døjer med hård hud på foden eller hælen. Den hårde hud kan afhjælpes ved at bruge en pimpsten eller fodfil til at eksfoliere huden med. På apoteket online kan du finde både pimpsten og forskellige slags fodfile, som kan hjælpe med at fjerne den hårde hud på fødderne.

Du kan også vælge at pakke fødderne ind i en speciel peelende fodmaske, som fjerner død hud i løbet af nogle dage. Disse peelende masker kan du også finde på apoteket online.

Fjern neglebåndene og klip neglene

Hvis du er vant til at pleje dine hænder en gang imellem, kender du sikkert også til, at neglebåndene gerne må skubbes ned eller fjernes. Grimme neglebånd er nemlig ikke pænt, og samtidig bliver neglelakken flottere uden neglebåndene.

På samme måde er det med fødderne. Her kan det også være en fordel at fjerne neglebåndene. Når fødderne alligevel er lidt fugtige, kan du forsigtigt skubbe dem med en rosenpind eller bruge en neglebåndsfjerner, så du får fjernet neglebåndene. Herefter kan du klippe neglene i en lige form, så de ikke er alt for lange.

Giv dine fødder en afslappende massage

Efter en lang og mørk vinter, hvor fødderne i mange tilfælde er blevet forsømt, kan du tage dig god tid til en give dine fødder en omgang fodmassage. En god gang fodmassage er dejlig afslappende og giver en følelse af velvære. Vil du ikke selv massere dine fødder, kan du evt. få din partner til det eller bestille en tid til at få en massage hos en professionel.

Brug en god creme

Efter et dejligt fodbad, hvor du har haft skrubbet og fjernet den hårde hud, er dine fødder nu klar til at blive smurt ind i en lækker fodcreme, så de forbliver bløde og flotte. Sørg for at bruge en fed creme, hvis dine fødder er meget tørre. Du kan også bruge en fodcreme hver aften under en sok, så du ikke mærker noget til at have fedtede fødder.

Der findes rigtig mange typer af fodcremer på markedet, og der findes endda fod- og hælmasker, som er beregnet til at fugte huden på fødderne. Hvis dine hæle er meget medtaget og ru, kan du benytte en hælstift, som plejer og fugter ru og hård hud på hælen.

På med lakken

Det er selvfølgelig ikke alle, der er til neglelak på tæerne, og er du ikke til det, kan du blot pleje neglene med lidt negleolie, så de forbliver pæne. Er du derimod til neglelak, er det frem med farverpaletten for at finde en farve, der passer til dig og sommer. Ofte vil det være de kraftige farver som rød, pink eller koral der hitter om sommeren, men en fin pastelfarve kan også sagtens være flot.

Sørg for at lægge neglelakken i tynde lag, og om nødvendigt læg den af to omgange i stedet for ét tykt lag. Det bliver flottest i længden. Nu er du klar til at lufte dine flotte fødder i dine sandaler.