Hypnose kan hjælpe dig ud af angst

Denne artikel indeholder reklamelinks

Lider du af angst, er der flere behandlingsmetoder. En af dem er hypnose. Læs mere om hypnose mod angst her.

pige med angstNår du mærker sveden perle ned ad panden, og du kan mærke, hvordan dit hjerte banker, så ved du, at du har et angstanfald.

Er du en af de mange danskere som lider af angst, er det vigtigt, at du gør noget ved problemet. Ellers kan det hurtigt fylde alt for meget i din hverdag, og flere oplever, at det kan være invaliderende for dem i deres hverdag.

Der findes efterhånden flere forskellige behandlingsformer mod angst. Der er bl.a. kognitiv terapi og medicin. Og så er der hypnose. I denne artikel forklarer vi dig, hvad hypnose er, og hvorfor det er effektivt mod angst.

Hvad er hypnose?

Hypnose er en betegnelse for den tilstand, du som person vil komme i, hvis du bliver hypnotiseret af en hypnotisør eller hypnoterapeut. Tilstanden kaldes ofte også for trance.

Når du er i hypnose, vil dit underbevidste sind være mere modtagelig over for de forslag som din hypnoterapeut giver dig. Denne kombination har vist sig at være særdeles effektiv i behandling af angst og fobier.

Der findes både hypnose og hypnoterapi. Forskellen på hypnose og hypnoterapi er, at ved hypnoterapi bruger behandleren bruge nogle bestemte værktøjer til at nå ind til problemet. Du er stadig i hypnose, men der bruges længere tid på at arbejde med dit underbevidste sind og give dig forslag, som du er mere modtagelig overfor i en hypnosetilstand. Med hypnoterapi tages der udgangspunkt i klienten, hvor du får en effektiv terapi, der virker på den lange bane.

Er du i hypnose ved en hypnotisør, bliver der ikke arbejdet med bestemte værktøjer, og der vil være begrænset med forslag og arbejde med det underliggende problem. Hos en hypnotisør er der ofte et script, som hypnotisøren arbejder ud fra, hvilket minimerer effekten, da dette ikke involverer dig som klient. I sidste ende giver det minimale forandringer på den lange bane.

Virker hypnose mod angst?

Når du har taget en beslutning om, at du gerne vil fri af din angst, er der som nævnt, flere metoder du kan bruge. En af dem, der virker rigtig effektivt er hypnose og hypnoterapi. Vælger du en hypnoterapeut, vil du få en moderne behandler, som benytter sig af hypnoterapi i sin behandling af dig.

Når der bruges hypnoterapi til hypnose mod angst, skyldes det, at du med denne kombination kan få mest ud af din session. Der arbejdes med de underliggende problemer i dit sind ved at bruge forskellige værktøjer og terapi, som kan hjælpe dig ud af angst. Det der virker, er således ikke hypnosetilstanden i sig selv, men en kombination af hypnose og velfungerende terapi.

Vælg hypnoterapi fremfor hypnose

hypnotisørHar du besluttet dig for at slutte fred med angsten, skal du sørge for at finde en god behandler, der rent faktisk kan hjælpe dig. Der findes rigtig mange behandlere som ikke opnår nogle forandringer, og hypnotisør er i sig selv ikke en beskyttet titel.

Derfor er det også vigtigt, at du vælger din behandler med omhu, fordi behandleren skal kunne forstå angst og vide, hvilken terapiform der kan hjælpe, når du er i hypnose. På den måde vil du få de mest optimale resultater. Vælg en behandler med gode referencer og udtalelser og kig desuden efter, om de er registreret i forskellige foreninger som eks. NGH (National Guild of hypnotisists) eller RAB (Registreret alternativ behandler).