Makeup og solcreme – sådan bruger du dem sammen

Denne artikel indeholder reklamelinks

Kan du bruge solcreme med makeup, uden at ødelægge makeuppen? Ja, det kan du. Læs mere her, og bliv klogere på, hvordan du gør.

Solcremen er din bedste ven, hvis du vil holde rynker og fine linjer for døren. Samtidig er solcremen med til at mindske risikoen for hudkræft og modermærkekræft.

Desværre dropper rigtig mange solcremen i ansigtet, fordi det kan være svært at finde en, der passer til ens behov. Dette gælder især, hvis du gerne vil bruge din solcreme sammen med din makeup. Hvordan kan det så gøres bedst? Og skal du vælge solcreme eller makeup med solbeskyttelse? Læs mere her, og bliv klogere på forskellen, og hvordan du bruger produkterne sammen.

Solcremen før eller efter makeup?

Det vigtigste i din hudplejerutine, når vi snakker solcreme, er at det skal være det sidste produkt du påfører i ansigtet. Inden du påfører solcremen, kan du påføre dit serum, dagcreme eller hvad du ellers bruger af hudplejeprodukter, og derefter afslutte med din solcreme. På den måde er du sikret den bedst mulige beskyttelse. Men hvis solcremen er sidste step i rutinen, hvad så med din makeup?

Din makeup skal som udgangspunkt lægges oven på din solcreme, og ikke under. Det kræver en smule tålmodighed, da du er nødt til at vente et stykke tid, indtil solcremen er trængt ind i huden. Det er også vigtigt, at du vælger den rette solcreme, da en forkert konsistent hurtigt kan modarbejde din hud og din makeup.

Du skal vælge en solcreme, som egner sig til din hudtype. Hvis du for eksempel har fedtet hud, kan du vælge en matterende solcreme, og har du tør hud, kan du vælge en, der giver dig lidt mere fugt. Solcreme kan sagtens agere som en base for din makeup, så længe du har valgt den rette til dit behov.

Vælg en solcreme med så høj en faktor som muligt, og påfør gerne ad flere omgange, så du er sikret optimal solbeskyttelse. Når solcremen er trængt ind, kan du påføre din foundation eller pudder forsigtigt, uden at tvære for meget rundt.

Makeup med solfaktor

Der findes både foundations og pudder med og uden SPF i. Det er selvfølgelig vigtigt, at du vælger den foundation eller pudder, som du bedst kan lide, og som passer til dig og din hudtype. Dog kan der være en fordel i at anvende makeup med SPF i.

I løbet af dagen er det nødvendigt at påføre solcreme jævnligt, så du hele tiden er beskyttet mod solen. Solcremen skal dog helst sidde på huden under makeup, og det er de færreste, som gider bruge tid på at fjerne makeuppen, påføre solcreme og derefter bruge tid på makeuprutinen igen. Her kan en pudder eller foundation med SPF være en fordel, da du dermed får lidt ekstra solbeskyttelse. Samtidig er det nemmere for dig at opfriske din makeup i løbet af dagen.

Du slipper derved for at ødelægge din flotte makeup med solcreme, og du slipper for at fjerne det hele og påføre solcremen igen. Alternativt kan du bruge en setting spray med solfaktor i, som kan holde makeuppen på plads hele dagen samtidig med at give dig solbeskyttelse.

Det er dog vigtigt at huske, at makeup med SPF ikke kan bruges i stedet for solcreme. Grunden til dette er, at du skal bruge en stor mængde foundation/pudder, hvis du vil have den solbeskyttelse, som er deklareret på pakken. Det er dog de færreste, som reelt påfører den mængde makeup i ansigtet, og derved får du ikke den rigtige beskyttelse. Sørg derfor at starte dagen med en god og solid omgang solcreme, og brug derefter makeup med SPF som supplement til din solplejerutine.