Plej håret med den rette hårkur

Denne artikel indeholder reklamelinks

Hvis du gerne vil pleje håret, men ikke lige ved, hvilken hårkur det skal være, så læs med her. Vi guider dig til en hårkur til din hårtype.

pige-påfoerer-haarkurDu er garanteret bekendt med hårkurenes mange gode egenskaber for håret. En hårkur er med til at pleje håret i dybden og sikre, at det ser sundt og flot ud. Men der findes et hav af hårkure derude, så hvordan finder du lige den, der virker for dig?

Vi har samlet et overblik over de mange forskellige typer af hårkure, så du ved præcis, hvilken du skal bruge til din hårtype. Samtidig bliver du også klogere på, hvilke ingredienser der er gode i din hårkur, og hvilke du bør undgå.

Hårkur til krøller

Er du udstyret med et flot og naturligt krøllet hår, er det altafgørende, at du passer godt på dem, hvis du vil være sikker på et flot og sundt hår. Et krøllet hår kan hurtigt blive tørt, og dermed også se kruset ud. Hvis du vil undgå dette, bør du derfor vælge en hårkur beregnet til krøller. En hårkur til krøller vil indeholde fugtgivende egenskaber, så dit hår får alt den fugt, det har brug for. Her bør du gå efter ingredienser som eks. kokosolie, olivenolie eller kakaosmør.

Hårkur til tørt og ødelagt hår

Er dit hår tørt, er det vigtigt at tilføre godt med fugt, så du undgår at få et trist og kedeligt hår at se på. Som med en hårkur til krøller, kan du ligeledes se efter kokosolie som er en eminent ingrediens til at give håret en masse fugt. Du bør desuden også vælge en hårkur rig på gode olier eller proteiner. Alle disse er med til at styrke håret og fugte det igennem. Når du vælger en kur med proteiner, eks. hydrolyseret hvedeprotein, kan disse være med til genopbyggelsen af håret, hvilket er med til at få dit hår til at virke sundere.

På et apotek online finder du flere forskellige typer af hårkure, både dem der skal vaskes ud og dem der ikke skal. Her kan du bl.a. også få en hårkur fra Ecooking eller Purely Professional som er med til at fugte håret igennem og give det intens pleje.

Hårkur til farvet hår

Har du farvet dit hår, skal du vær opmærksom på, hvilken hårkur du vælger. Her skal du vælge en kur, der er beregnet til farvet hår, som dermed frisker farven op. Her skal du bl.a. se efter ingredienser der beskytter mod UV stråler som eks. hvedeproteiner og gode olier der forhindrer farven i at falme. Solsikkekerneolie er en god ingrediens der holder på farven.

Hårkur til tør eller skællet hovedbund

Hvis din hovedbund er tør, eller du har skæl i hovedbunden, så er det en god idé at vælge en kur til præcis denne udfordring. Vælger du en almindelig hårkur, kan du risikere at irritere din hovedbund mere, hvilket ikke vil gavne dig. Derfor skal du se efter specifikke hårkure med ingredienser som eks. Tea Tree Oil, macademiaolie og mentol, der kan virke beroligende på en sart hovedbund.

Disse ingredienser skal du gå udenom

silicone-free-produktSom nævnt, findes der et hav af forskellige typer hårkure, alle designet til at hjælpe en specifik hårtype med at genfinde sin balance. Men når det kommer til pleje af håret med en hårkur, er der enkelte ingredienser, du bør undgå. Disse er bl.a. silikoner og parfume. Parfume er som sådan ikke skadeligt for dit hår. Men det kan være med til at give dig allergi og irritere din hovedbund, hvilket er grund nok i sig selv til at vælge et parfumefrit produkt.

Du bør derudover også vælge silikoner fra i din hårkur. Silikone er en ingrediens der bruges i mange hårprodukter og som gør håret blødt at røre ved. Desværre er silikoner ikke dybdevirkende, da de kun vil lægge sig på hårets yderste skællag. Dermed trænger de ikke ind i håret og give næring. Samtidig kan silikonerne være med til at forhindre effekten af de resterende ingredienser, og derfor bør du undgå disse i din hårkur.