Sådan skal du vaske dig forneden

Denne artikel indeholder reklamelinks

Er du opmærksom på, at du skal tage hensyn til pH-balancen i intimområdet? Undgå irritation og kløe med korrekt vask. Læs mere her.

En shampoo og balsam til håret og så en lækker og velduftende shower gel til resten af kroppen. Det er oftest disse produkter, som er at finde på badeværelset, og som rigtig mange kvinder benytter sig af, for at de kan føle sig ordentligt rene.

Intimhygiejne og intimpleje er rigtig vigtigt for at undgå bakterier og infektioner i de nedre dele. Desværre døjer mange kvinder med kløe eller irritation i intimområdet. Dette kan skyldes, at de enten vasker sig for meget eller forkert i dette område. Du skal nemlig tage særligt hensyn til de nedre dele, når du vasker dig. Her kan du blive klogere på, hvordan du vasker dig bedst i intimområdet, så du undgår infektioner og irritation.

Underlivet har en lav pH-værdi

Som kvinde har dit underliv en helt særlig pH-værdi, som er med til at opretholde balancen og sikre dig mod infektioner. Hvis du ændrer på denne balance, kan du risikere at opleve problemer som kløe, irritation og måske tørhed, hvilket er tegn på, at du har vasket dig forkert eller for meget. Du får nemlig lavet uorden i din krops naturlige balance.

Intimområdet hos kvinder skal helst være et surt miljø og derfor have en pH-værdi på ca. 4. Grunden til, at dette område har et mere surt miljø end andre steder på kroppen skyldes, at dit underliv også består af mælkesyrebakterier, som især trives i det sure miljø. Det er disse mælkesyrebakterier, som er med til at skabe en sund bakterieflora i dit underliv, og som sikrer dig imod infektioner og andre ubehageligheder.

Drop sæben

Når du er i bad, vil du måske ofte bruge den samme sæbe til at vaske underlivet som resten af kroppen. Det er dog en stor fejl, som rigtig mange kvinder desværre begår. Da dit underliv, som bekendt, har et surt miljø, kan du hurtigt risikere at ødelægge dette miljø med en almindelig sæbe, som oftest ikke har samme pH-værdi. Mange sæber er nemlig basiske med en pH-værdi på mere end 7. Ved at vaske dig med denne sæbe, fjerner du alle de gode bakterier, herunder også de gode mælkesyrebakterier. Dit underliv er dermed mere udsat for at få infektioner.

Brug vand eller intimsæbe

Men, hvis ikke du må bruge din almindelige shower gel, hvad må du så bruge? Det allerbedste er faktisk at vaske sig med helt almindeligt vand. Vand er rigeligt fint til at vaske sig forneden, og du ødelægger dermed ikke din naturlige balance med en forkert sæbe.

Har du svært ved at droppe sæben helt, måske fordi det føles forkert, kan du i stedet vælge en speciel sæbe, der er lavet til formålet, nemlig en intimsæbe. En intimsæbe er lavet lige præcis til de nedre dele, og har derfor som udgangspunkt den rette pH-værdi på 4. Det er vigtigt, at du vælger en intimsæbe uden parfume, da dette kan medføre irritation og ubehag.

Hos mærket Australian Bodycare kan du få en intimvask til de nedre dele, som bl.a. indeholder Tea Tree Oil og mælkesyrebakterier. Både mælkesyrerbakterier og Tea Tree Oil er gode ingredienser, som er med til at berolige huden og mindske forekomsten af røde knopper, som oftest opstår som følge af intimbarbering. Derudover er den med til at opretholde den sunde balance i underlivet. Husk på, aldrig at vaske dig i skeden, men kun udvendig i intimområdet.

Vær forsigtig når du barberer dig

For mange kvinder er intimhygiejne også lig med intimbarbering. Desværre kan denne barbering give små sår eller rifter, hvis du bruger en sløv skraber eller ikke er forsigtig. Disse sår kan give dig infektioner, og det er derfor vigtigt, at du bruger en skarp og ren barberskraber eller lign., hver gang du barberer dig. På den måde undgår du røde knopper og rifter. Brug også gerne en intimsæbe inden barbering, så du er helt ren, inden du påbegynder barberingen.