Spar på varmeregningen med disse 5 tips  

Denne artikel indeholder reklamelinks

Vil du gerne spare på varmen? Vi har samlet 5 gode tips til, hvordan du kan spare penge på din varmeregning.

Oplever du, at din varmeregning og forbruget er stukket helt af i din bolig? Så er det måske fordi, din bolig ikke er isoleret korrekt, eller du på anden vis ikke får nok ud af din varme.

Heldigvis har vi samlet 5 gode tips til, hvordan du bedst kan spare på varmen og varmeregningen i din bolig.

Tænk over din indretning

Har indretningen virkelig noget at sige ift. varmen i lokalet? Ja, det har den faktisk.
Hvis du har møbler stående foran dine radiatorer, eks. en sofa foran radiatoren i stuen, vil det være sværere at få opvarmet rummet ordentlig, fordi sofaen tager meget af varmen. Ligeledes vil det være sværere at opvarme stuen, hvis du har tøj eller lign. til at dække radiatoren. Her kan varmen nemlig ikke slippe ud, og du vil derfor være nødsaget til at skrue op, hvilket ikke gavner varmeregningen i sidste ende. Sørg derfor så vidt muligt at holde radiatorerne fri for møbler og des lige.

Tjek at alt slutter tæt

Det giver måske lidt sig selv. Men har du utætte vinduer eller døre, så kan det være en stor synder, når det kommer til varmen. For når noget er utæt, siver varmen nemmere ud, og du vil derfor ikke opleve, at du får den ønskede temperatur i rummet. Derfor bør du sikre dig, at alle vinduer og døre lukker tæt. Hvis de ikke gør det, skal du måske vælge at udskifte dem eller finde en alternativ løsning på problemet.

Hvis du ikke vil udskifte døre eller vinduer, kan du måske se nærmere på at isolere dem, så du bedre kan holde på varmen. Det samme gælder i øvrigt for resten af boligen. Er der andre steder, der ikke er isoleret ordentligt, er dette et godt sted at begynde, hvis du vil sænke din varmeregning. Det kan eks. være loftet, en kælder eller dine ydervægge som kunne trænge til en gang isolering.

Luft grundigt ud

Dit indeklima i din bolig bliver langt bedre, hvis du sørger for at lufte grundigt ud i kortere perioder i løbet af dagen. Når du lufter ud i kort tid, vil du ikke opleve, at hele rummet når at blive alt for koldt, hvilket er godt for varmen. Huske desuden at lukke samtlige radiatorer i boligen, så de ikke hamrer løs derudaf, så du dermed spilder varme.

Indstil varmen ens på alle radiatorer

De fleste har et soveværelse der formentlig er en smule køligere end andre rum i boligen. Men hvis du gerne vil have den største effekt af varmen fra dine radiatorer, bør du indstille dem på samme temperatur i hele boligen. Det hjælper med at få en jævn varme over det hele i stedet for, at varmen fra en radiator er langt højere end de andre. Endvidere vil du slippe for meget varme og kolde rum.

I forlængelse heraf, kan det desuden være en god idé ikke at have alt for meget varme på generelt. Hvis du sænker temperaturen, og pakker dig ind i en ekstra sweater eller et tæppe, vil du kunne spare penge på varmeregningen også.

Skift din varmekilde

Hvis din bolig er udstyret med olie- eller gasfyr, bør du se efter at investere i en anden varmekilde. Der er nemlig mange penge at spare, hvis du skifter til en mere miljøvenlig varmekilde som eks. jordvarme eller en varmepumpe.

Begge varmekilder er fornuftige, men der er forskellige krav til hver enkelt varmekilde, hvorfor du bør undersøge, hvad der fungerer bedst for dig. Jordvarme kræver eks. et stort udeareal. En varmepumpe kræver plads både ude og inde. Installation af varmepumpe foregår gennem en autoriseret installatør, da der er mange dele, du ikke må udføre selv. Til gengæld er du sikret, at pumpen er monteret korrekt.