Undgå kæledyrs allergi med disse 4 tips

Denne artikel indeholder reklamelinks

Kæledyrsallergi kan være ubehageligt. Heldigvis er der råd for at mindske dine allergiske symptomer, og dem kan du læse her.

Hvis du har kæledyrsallergi, vil du opleve at få en allergisk reaktion, hvis du er i kontakt med hud, hår eller lign. fra kæledyr. Reaktionen kan enten komme kort eller lang tid efter, og derfor kan det indimellem være svært at vide, om du er allergisk overfor dyr.

At få en allergisk reaktion er meget ubehageligt. De typiske reaktioner vil være nysen, stoppet næste, kløende og/eller røde øjne og problemer med vejrtrækningen. Hvis du får allergiske reaktioner over for kæledyr, har vi samlet en række gode råd til, hvordan du bedst muligt undgår at få en reaktion på kæledyr. Uanset om du har dyr i eget hjem eller om du kommer i kontakt med dem hos andre.

Sørg for ordentlig rengøring

Hvis du gerne vil undgå din allergi, når det kommer til kæledyr, er det vigtigt, at du sørger for ordentlig rengøring. Det betyder bl.a. at du skal sørge for at alle overflader er rene, og at der ikke ligger hår og lign. rundt omkring i hjemmet. Du skal formentlig have fat i støvsugeren flere gange om ugen, hvis du skal undgå at hår og skæl hober sig op i hjemmet. Er dine kæledyr kun indenfor, skal du formentlig rengøre hver dag for at slippe af med hårene.

Er du gæst i et hjem med dyr, kan det selvfølgelig være svært at have styr på, om alt er ordentligt rengjort, men du kan forhøre dem ad, om de vil gøre så rent som muligt og evt. lukke dyret udenfor. På den måde kan du mindske de fleste allergiske reaktioner der måtte komme.

Undgå at have hunden eller katten i sengen

Der er delte meninger omkring det at have sit kæledyr i sengen. Nogen mener, at det er helt i ordne at have sin lille kat eller hund liggende i fodenden, mens andre synes det er en synd. Har du kæledyr, men er allergisk, er det vigtigt, at du ikke lader dyrene være i dit soveværelse, og særligt i sengen. Både katte og hunde kan fælde utrolig meget, og det sætter sig hurtigt i dyner og sengetøj. Så prøv at undgå at have dyrene i soveværelset hele tiden.

Hold tøj og hænder rene

Når du har leget med dit kæledyr er det vigtigt, at du vasker dine hænder efterfølgende for at vaske hår og skæl af. Derudover er det vigtigt at skrifte tøj, da du formentlig har en hel del hår siddende på tøjet, som kan fortsætte med at udløse allergiske reaktioner. En god idé er også at vaske tøjet med det samme, så evt. hår og lign. ikke sætter sig på andet tøj.

Hjælpemidler mod allergisymptomer

allergi pillerDet bedste råd til at undgå allergiske reaktioner over for kæledyr er ved at skille sig af med dem. Men det kan du ikke undvære dine dyr, kan det være svært også at undgå de allergiske reaktioner der kan komme. Heldigvis er der råd at hente, så du kan mindske dine symptomer. Du kan bl.a. finde tabletter mod allergien, eller øjendråber og næsesprays som kan hjælpe på kløende øjne og stoppet næse. Alt sammen noget du finder i håndkøb på dit apotek.