10 gode måder at bruge tea tree oil på

10 gode måder at bruge tea tree oilHar du også hørt om tea tree oil og undret dig over, hvad det er for noget? Eller også ved du allerede, at tea tree oil er godt for mange ting. Uanset hvad kan du sikkert få fornøjelse af at lære disse 10 ting, som man kan bruge tea tree oil til, at kende.

Hvad er tea tree oil?

Tea tree oil hedder også melaleucaolie. Det er en essentiel olie, som udvindes fra bladende på tetræet – the tea tree. Olien, der kan udvindes fra bladene, har vist sig at have visse antibakterielle og svampedræbende egenskaber. Det betyder, at der er en lang række områder, hvor egenskaberne kommer til gode for dem, der bruger det. Olien fra tetræet har været brugt i flere tusinde år af aboriginerne i Australien – altid til medicinske formål. Det danske hudplejemærke, der er inspireret af australsk videnskab, Australien Bodycare, er en af de virksomheder, der bruger tea tree oil i mange af deres produkter.

10 gode måder at bruge tea tree oil på

  1. 10 gode måder at bruge tea tree oilTea tree oil hjælper huden med at komme ovenpå, når den er blevet solskoldet. Olien virker blødgørende og beroligende på huden.
  2. Da tea tree oil virker naturligt antibakterielt, har det en positiv indvirkning på infektioner i huden. Det kan være et sår, der er gået lettere betændelse i.
  3. Ved udslæt og kløe har tea tree oil en lindrende virkning. Olien virker både mod kløen og til at få udslættet til at gå væk.
  4. Grundet sine antibakterielle egenskaber, virker tea tree oil også godt på akne, som måske ikke helt kan kureres med olien, men som i hvert fald kan lindres
  5. Tea tree oil har vist sig at kunne tage livet af hovedlus. I stedet for luseshampoo fyldt med kemikalier, kan et par dråber af olien faktisk tage livet af lusene. Det samme ser ud til at gælde for lopper hos katte og hunde, ligesom tæger også slipper deres tag, hvis man putter tea tree olie på huden, hvor de sidder.
  6. Du kan også få mere frisk ånde ved at skylle munden med vand og tea tree oil. Dette har igen noget at gøre med oliens antibakterielle egenskaber.
  7. Tea tree oil kan virke lindrende og helbredende for sygdomsramt hud, eksempelvis ved psoriasis eller andre hudlidelser.
  8. Olien kan bruges til at opfriske vasketøj, der har ligget for længe i maskinen. Vask tøjet igen med et par dråber tea tree oil. Det fjerner meldug fra tøjet og giver det en behagelig duft.
  9. Tea tree oil kan få ringorm til at gå væk. Ringorm er en svampehudsygdom, og med sine antibakterielle og svampedræbende egenskaber virker tea tree oil effektivt til at fjerne ringorm.
  10. De svampedræbende egenskaber, som tea tree oil har, virker også til at dræbe eksempelvis fodsvamp eller neglesvamp.