10 myter om sex

Denne artikel indeholder reklamelinks

Seksualitet er en naturlig del af mennesket, dets udvikling gennem livets faser, og inddrager både fysiske, psykiske og sociale komponenter.

Lysten til sex ligger i vores eksistens, og er et af de områder i vores liv, hvor biologien styre os mest. Det er også her, de sociale og kulturelle normer fastlåses påståeligt. Det vil sige, at vores seksuelle udfoldelser er koordineret af de kulturelle normer, vi er vokset op med og lever med i dag.

Er det biologien bag os mennesker, som bestemmer over vores seksualitet? Eller er det kulturen, samfundet og fornemmelsen af magt, som styre vores sexlyster? Og kan man stole på alle de gode råd og holdninger omkring sex?

Ligesom der findes myter om alt muligt andet, findes der også myter om sex. F.eks. har han en stor næse – hånd, eller fødder så er han godt udrustet. Eller p-piller gør dig tyk osv. Disse historier om, hvordan lagen gymnastisk fungere, hører vi over det hele. Og det kan være svært, at holde styr på, hvad der egentlig passer, og hvad der ikke gør.

Udbredte og godkendte sex-myter

 • Store fødder = store nosser
  Man kan ikke se, hvor stor mandens penis er, ved at kigge på hans næse, hænder eller fødder. Det er en kæmpe misforståelse, men i nogle tilfælde er der selvfølgelig noget om snakken. Det er genet ”hox-genet” som spiller en rolle i udviklingen af tæer, fingre og andre dele af kroppen, ligesom det også er med til at afgøre størrelsen på penis og klitoris. Det er dog ikke bevist, at mænd med store fødder f.eks. er bedre udrustet forneden.
 • Det er ikke størrelsen, men gørelsen.
  Falsk, men her er igen delte meninger. Mændene på den ene side og kvinderne på den anden. Mændene mener selvfølgelig, at alle størrelser passer til alle kvinder. Hvor kvinderne mener, at størrelsen betyder meget også selvom han har styr på teknikken. Vi er dog alle enige om, at tykkelsen har meget at sige, da den er med til at stimulere de indvendige vægge.
 • Oralsex er sikker sex
  Nej, ved oralsex dele i hinandens safter, og det betyder, at du stadig kan blive smittet med sexsygdomme f.eks. fra sår eller rifter i munden eller halsen.
 • Mænd har mere lyst til sex end kvinder
  Det er meget forskelligt, hvilken lyst man har, og nogle gange har man bare ikke lyst på samme tid. Mænd har derfor ikke mere lyst end kvinder. Sexlysten hos begge køn, påvirkes af flere faktorer f.eks. søvn, mad, sundhed, medicin, selvsikkerhed og stress.
 • Sæd har et lavt kalorieindhold
  Du kan ikke længere overtale kæresten til at sluge, fordi der ikke er mange kalorier i din sæd. Der omkring 200 og 300 sædceller i en afladning, som består af frugtsukker og enzymer. Der er ca. 5 kalorier i hele din sædafgang, som bl.a. stammer fra proteiner. I stedet for at fokusere på kalorierne, kan du overtale hende ved, at fortælle om alle de gode vitaminer, som findes i din sæd. For der er både vitamin C, Zink og vand i sæd, hvilket er et glimrende argument, hvis hun skal lokkes med noget. Dertil er der noget om snakken, når man siger, at man kan spise sig til en velsmagende sæd. Så du kan lokke hende med, at du har spist mange frugter, og derfor er din sæd ekstra god i dag.
 • Husligt arbejde fremmer mænds sexliv
  Måske har du hørt, at vejen til kvinders hjerte sker vha. husligt arbejde. Dette passer dog ikke i alle sammenhæng.
 • Hvis du gør en i den familie gravid, bliver barnet vandskabt
  Indavl forekommer ikke ret tit, og der ses ofte ned på dette. Dog viser det sig, at de børn som bliver født som et resultat på en vild familiefest, er velskabte, sunde og raske.
 • G-punktet findes ikke
  Der er mange spekulationer om punktets eksistens. Man er dog kommet frem til, at det findes. Der er derfor ingen undskyldning for, ikke at fortsætte jagten på det gyldne punkt. Det er et meget lille og følsomt område, som sidder på den øverste væg ud mod maven. G-punktet stimuleres bedst, hvis kvinden sidder øverst, eller du tager hende bagfra. Nogle kvinde vil føle trang til at tisse, når g-punktet rammes. Hvilket skyldes det sidder meget tæt på urinrøret.
 • Mad gør dig liderlig
  Østers, jordbær og chokolade er før blevet nævnt, som mad der kan gøre en liderlig. Dog er dette ikke tilfældet. Du styre selv, hvornår du bliver liderlig, men hvis det hjælper, at spise disse ting, så er det fint.
 • Gennemsnitlig erektion er 20 cm
  Dette er virkelig en myte der siger spar 2. For tallet for gennemsnitlig erektion ligger nærmere på 12,5 cm til 15 cm. Altså med mindre du pludselig er blevet en hest.