3 designerlamper, du bør kende til

Denne artikel indeholder reklamelinks

Danmark er meget kendt og anerkendt for design. Næsten hele verden kender til vores lille land, bare på grund af nogle gode designere.

Det hele startede tilbage i 1950’erne, hvor designere som Børge Mogensen, Hans Wegner, Poul Henningsen og Arne Jacobsen fik udlandet til at se deres danske design. Lige siden har mange danske virksomheder valgt en forretningsstrategi, som i bund og grund handler om kvalitet og design.

I dag har Danmark virksomheder som LEGO, B&O, Stelton, Royal Copenhagen, Ecco, Poul Henning og mange flere. Går man op i design og kvalitet, skal man helt klart på tur rundt i Danmark.

Dansk når det er bedst

Danmark er kendt for eksport af især to ting, grise og designermøbler. Den ene mere prestigefyldt end den anden lige umiddelbart.

Koglen fra PH er en klassiker og en du burde kende til, gør du det? Der er også mange andre danske designer lamper som du også burde kende.

Lad os tage et kig på 3 af de lamper, du bør kende til:

Indretning,-3-designerlamper-du-bør-kende--intext_1_2_3Norm 12 fra Normann Copenhagen

Normann Copenhagen kender du måske ikke til – men deres mest kendte kreation i form af Norm 12 bør du stifte bekendtskab med.

Den kogle-inspirerede lampe kan erhverves for under tusinde kroner online og er god til at lyse et helt rum op – især i samspil med en lampe, der har en høj Kelvin- og Ra-scale.

Lampen hænger ned fra loftet og bliver hurtigt centrum for et helt rum – det er synd at placere den i et hjørne.

Normann Copenhagen har også et showroom, du kan se på Østerbrogade 70 i 2100 København. Du kan ringe direkte på 35 55 44 59 for at høre, hvornår der er åbent, når du ønsker at besøge.

Random Light fra Bertjan PotIndretning,-3-designerlamper-du-bør-kende--intext_1_2_3

Bertjan Pot er ikke fra Danmark, men i stedet af hollandsk oprindelse – derfor bør du dog stadig stifte bekendtskab med designeren.

I 1999 udviklede Bertjan Pot ”Random Light”-lampen, der trækker al opmærksomhed til sig, når du går ind i rummet. På en måde er lampen simpel, men samtidigt er den svær at overskue og eksplosiv i sit udseende.

Lyset flyder frit i rummet fra lampen, hvis vejledende udsalgspris i Danmark ligger på lige omkring de 4.000 kroner – med mulighed for at spare et par hundrede kroner, hvis du er heldig at finde lampen på tilbud.

”Random Light” er en af de lamper, du sikkert kan kende, når først du ser den – selvom du ikke vidste navnet var Random Light.

Indretning,-3-designerlamper-du-bør-kende--intext_1_2_3Almindelig lampe fra Industreal

Hvor de to andre lamper – Random Light og Norm 12 – er designede til at lyse et helt rum op og være storladne går den almindelige lampe her fra Industreal i den anden retning. Formålet er nærmere at lyse et enkelt bord på. Det gør lampen til gengæld også – og som en af de få kan du tillade dig at bruge koldt lys fra lampen, der ikke lægger op til den høje Kelvin-scale.

Industreal-lampen koster godt 1.500 kroner, hvis du køber den online. Bertjan Pot var hollænder, Normann Copenhagen er dansk, mens Industreal er et italiensk brand. Brandet er først ved at sætte sig på de danske forbrugere nu og du bliver derved first-mover ved at købe fra mærket.

Alle tre lamper er i den billige genre, når vi snakker designerlamper – du finder ikke fx en AJ lampe til blot et par tusinde kroner.

Det sænker indgangsbarrieren markant og gør, at vi får smukt design ud i flere stuer – men der er stadig mere prestige i at have en lampe fra de store danske designere.