3 fede udendørstrapper

Denne artikel indeholder reklamelinks

3 fede udendørstrapper

Det kan være svært at vælge den bedste løsning, når det kommer til indretning. Måske har man en masse idéer til fede løsninger, men har svært ved at vælge, eller måske har man virkelig svært ved at komme frem til en god idé.

Vigtigst af alt er, at det er noget, man vil elske langt ud i fremtiden. Når man renoverer et hus, bygger en terrasse eller pifter havens udseende op, er valg af materiale til trappe formentlig noget af det sidste, man tænker på.

En terrasse eller en terrassedør kræver dog ofte en trappe, og det er afgørende, at den passer både til den resterende del af huset, men også til din smag. I denne artikel får du tre bud på, hvordan din fremtidige udendørstrappe kan se ud.

Kreativitet med træ

Trætrappe

Træ er måske det mest populære materiale at bruge, når man bygger en udendørs trappe. Selvom man ikke er handyman, kan man faktisk sagtens selv bygge en trætrappe til udendørsarealet – og det behov ikke tage mere end en enkel dag.

Træ er et billigt materiale, som med den rette pleje holder sig flot. Det kræver blot lidt olie en gang i mellem samt jævnlig rengøring. Faktisk kan den holde helt op til 50 år ved hjælp af god pleje. Træ kan bruges både til den almindelige bopæl og til sommerhuset – det passer næsten altid godt ind.

Bare fordi man bruger træ, behøver man dog ikke at skubbe al kreativiteten fra sig. Der er nemlig rig mulighed for at tænke kreativt. Især paller er blevet trendy gennem de seneste år, og bruges til alt lige fra senge til skoreoler og udendørstrapper.

Rå beton

Betontrappe

Beton er et dyrt materiale, men det er også ret fedt at arbejde med, og det giver et flot og råt look. Betonløsningen bruges særligt til niveauforskelle, men kan også bruges langt mere kreativt som siddepladser og til opdeling af udendørsrum.

Betontrappen er desuden forholdsvis nem at holde pæn gennem mange år, og det er altså en holdbar løsning, som både er praktisk, men som også på mange måder er tidløs, hvilket er en fordel, når man investerer i en ny udendørs trappe.

For at sikre sig at betontrappen også er sikker at færdes på i alle slags vejr, er det vigtigt, at man holder den ren. Den skal først og fremmest være fri for blade og skidt. Derudover kan man med fordel rengøre den med en blanding af universalrengøring og vand – på den måde kan man nemlig fjerne de grimmeste pletter.

Den idylliske stentrappe

Stentrappe

Denne trappe er nok mest egnet til sommerhuset, da den får et idyllisk og hyggeligt look. Den kan blandt andet pifte en gammel og grim trappe af beton op. Alt du skal bruge er en masse sten i forskellige former, størrelser og farver og en blanding cement.

Stenene kan man finde på stranden, og cementen kan købes i de fleste byggemarkeder. Derefter skal cementen blot hældes på, og stenene skal placeres, så de har lidt luft omkring sig. Endeligt skal det blot tørre, og så har man en hyggelig stentrappe, der minder dig om de danske strande.