3 gode idéer til din have

Sommeren går snart på hæld, men alligevel kan der sagtens være udsigt til lune efterårsaftener i haven med tæpper og bål. Hvis man sjældent bruger sin have, kan det måske have noget at gøre med, hvordan den er indrettet. En lille have kan sagtens indrettes, man skal bare se mulighederne.
I denne artikel får du tre gode idéer til, hvordan du kan skabe hygge, afslapning og kroge til festlige arrangementer i din have.

Planter, planter, planter

Planter er uden tvivl kommet for at blive. Selvom haven er lille, er det en god idé at prioritere planterne, da de skaber hygge og ro. Det gør ikke noget, at planterne ikke er lige høje og brede eller er plantet i ens krukker. Ved at mixe forskellige slags skaber du smukke og skulpturelle arrangementer og et hyggeligt miljø på terrassen. Du kan vælge alt lige fra Middelhavsplanter til Hortensia – forskellighed er kun godt. Grønne planter pynter også i din indretning indenfor, så der er rig mulighed for at rykke rundt og være kreativ med nye arrangementer – udenfor såvel som indenfor. Hvis du mangler inspiration eller gode råd til pasning af planterne, kan du altid henvende dig til din lokale havemand.

Udnyt det gode spot

Hvis du har et sted i din have, hvor der ofte er læ eller en god udsigt, så husk at udnyt det! Hvis dit personlige spot også bliver hyggeligt, vil du få mere lyst til at benytte dig af det oftere. Gør det dejligt og komfortabelt og skab på den måde et hvilerum for dig selv.
Find eksempelvis en stol i naturmateriale og fyld den med puder og tæpper. Det naturlige materiale passer til havens planter, og vil derfor falde naturligt ind. Indret med et lille kaffebord og brug planterne til at skærme af til din egen lille hyggekrog, hvor du kan slappe af og give tankerne frit rum.

en laekker ude-sofa med puder og taepper

Inviter dine gæster udenfor

Mange har tendens til at sidde indenfor og hygge sig, så snart der er en sky på himlen. Hvis man indretter sin have og terrasse hjemligt, og med plads til gæster, kan man hurtigt vende denne tendens. Lækre lounge-lignende havemøbler signalerer afslapning og gennemført hygge. Vær ikke bange for at tage dit nips med udenfor. Man kan sagtens indrette det lidt hjemligt, samtidig med, at det glider ind i havens naturlige stil.

Udover hyggekroge med loungemøbler kan man også invitere sine gæster ud omkring et bål. Bålet er godt i efterårsmånederne, da det er en varmekilde, og giver en helt speciel stemning, såfremt miljøet omkring også bliver prioriteret. Tæpper og puder er altid hyggeligt udenfor, og ønsker man en terrasselignende forhøjning til bålstedet, kan en tømrer eller havemand altid være behjælpelig med dette. Der findes en lang række forskellige bålfade, så det er bare med at finde et, der passer ind i netop din have.

Når du skal gøre din have indbydende og hyggelig, er det altså en fordel at benytte naturlige materialer. På den måde sikre man sig, at det passer til havens omgivelserne. Hvis alle materialerne harmonerer, kan man sagtens blande dem, da det giver et fedt og naturligt sammenspil.  Derudover skal man huske at udnytte de små kroge rundt omkring i haven. Man kan sagtens indrette og skabe forskellige miljøer i de forskellige kroge.