3 gode råd til en sund hud i vinterhalvåret

Denne artikel indeholder reklamelinks

3-gode-raad-til-en-sund-hud-i-vinterhalvaaret-703x336

Om sommeren er det primært solen, man beskytter sin hud imod. Når efteråret melder sin ankomst, oplever mange ændringer i huden, da det ofte følger med de ændringer, der er i temperaturen. For at bevare en sund hud med glød også i vinterhalvåret, er det altså vigtigt at huske at pleje sin hud i den årstid. Selvom huden i ansigtet umiddelbart fremstår mest sart, kan ændringer i temperaturen også påvirke huden andre steder på kroppen. Derfor er det vigtigt, at man ikke kun prioriterer huden i ansigtet, men husker at fugte hele kroppen, så den ikke bliver sart og tør.

For at undgå flere forandringer i huden når årstiden skifter, kan man med fordel holde sig til et bestemt hudplejemærke. Dermalogica er et eksempel på en producent, som tilbyder stort set alt inden for hudpleje, og man kan dermed benytte produkterne både i vintermånederne og i sommerperioden.

Husk (stadig) solfaktor

Solen er skrap ved huden om sommeren, og derfor er mange opmærksomme på at skulle benytte solfaktor i sommermånederne. Solen er ikke tilnærmelsesvis lige så skrap ved huden i efteråret og om vinteren, men der er ingen grund til at droppe solfaktoren helt. Når man bruger solfaktor, forebygger man huden fra ældning, og beskytter samtidig huden fra solen, hvis man bruger meget tid udenfor. Selvom solen ikke er lige så skrap, som den er om sommeren, er det altså stadig en god idé at beskytte sin hud fra den.

Det er altid godt at sørge for, at den ansigtscreme man benytter, har faktor 15-20 om vinteren og meget gerne højere i foråret og om sommeren.

Mere fugt – især til hænderne

3-gode-raad-til-en-sund-hud-i-vinterhalvaaret-tekstbillede-703x336

Som nævnt tidligere reagerer huden på de temperaturændringer, der forekommer, når årstiden ændrer sig. De kølige temperaturer udtørrer huden og gør, at huden har behov for mere fugt. Det gælder stort set alle steder på kroppen, men især særligt udsatte områder som eksempelvis hænderne, der udsættes for mange temperaturændringer i løbet af dagen. Dette er også en af grundene til, at man oplever tørhed på hænderne, når temperaturen bliver køligere.

Det er altså vigtigt at fugte sin hud, mere end man normalt ville gøre, når temperaturen bliver køligere. Derfor kan det være en god idé at medbringe disse forskellige cremer i tasken:

  • Ansigtscreme
  • Håndcreme
  • Kropscreme

Når man hver dag har cremer lige ved hånden, har huden altid mulighed for at blive fugtet, når behovet opstår, hvilket er en god og nem måde, hvorpå man kan passe på sin hud. Det er vigtigt at være opmærksom på sin hudtype, da den creme man benytter afhænger af dette. Hudplejemærket Dermalogica laver produkter, som er tiltænkt mennesker med en sensitiv hud, og beskytter dermed mod solen og de allergiske reaktioner, der kan opstå på din hud.

Ikke nødvendigvis vandfri creme

Mange danskere har den opfattelse, at man bør benytte creme helt uden vand, når man bevæger sig uden for i kulden. Det er dog en myte, der begrundes med, at vandkrystallerne der findes i cremer med vand, fryser til is, og skader huden.

Man kan altså roligt benytte creme med vand, når der er frost udenfor. Man bør dog vente cirka 15 minutter med at bevæge sig udenfor, efter cremen er påført. På de 15 minutter er vandet nemlig absorberet af huden og fordampet nok til, at vandet ikke vil fryse og dermed nedkøle huden.

Dem der benytter vandfrie cremer har generelt større problemer med vand på huden, end dem der benytter cremer, der indeholder vand. Det skyldes, at cremer uden vand dækker huden som en hinde, og gør det dermed sværere for huden at ånde og skille sig af med eksempelvis sved. Hvis sved bliver fanget mellem huden og cremen, kommer der et lag af koldt og frossen sved på huden, hvilket kan gøre større skade på huden end den begrænsede mængde vand, en creme med vand efterlader på huden.