4 lækre sommerlige drinks til sommerferien

Hvilken bedre måde findes der end at nyde sommerferien med lækre drinks? Få inspiration til 4 skønne, sommerlige drinks, her.

Laekre drinksSommerferien er for mange tidspunktet, hvor man skal slappe af, lade op og få energi til hverdagen igen. Det er tidspunktet, hvor man får hygget med familien, set venner og bekendte, og hvor man for alvor har tid og mulighed for at koble fra og nyde den varme sommersol.

Skal du bare slappe af og nyde din sommerferie, findes der ingen bedre måde at gøre det på end ved at læne sig tilbage i solstolen med en lækker og forfriskende drink i hånden. Herunder giver vi dig en række gode opskrifter på friske og sommerlige drinks, der er perfekte at nyde på terrassen en varm sommerdag.

Opskrifterne indeholder alle alkohol, herunder vodka, gin, cointreau m.m., men kan naturligvis også laves uden alkohol, hvis du foretrækker det.

Rhubarb Collins opskrift

Rhubarb Collins er en sød og frisk drink med smag af rabarber, hvilket gør den perfekt til en varm sommerdag. Drinken er desuden nem at lave, så du hurtigt kan lave en skøn sommerdrink til dig selv eller dine gæster.

Til én drink skal du bruge: 5 cl gin (brug evt. en dry gin eller london dry gin), 3 cl friskpresset citronsaft, 2 cl rabarbersirup, danskvand og mynte.

Hæld gin, citronsaft og rabarbersirup i en shaker og ryst shakeren grundigt. Fyld et glas med isterninger og hæld blandingen ned i glasset. Fyld glasset op med danskvand og pynt med et par mynteblade.

OBS: Hvis du gerne vil lave rabarbersiruppen selv, kan du lave den ved at skære et par rabarberstænger i stykker, blande dem sammen med sukker, vand og en smule citronsaft og koge det sammen. Når det hele er kogt ind, skal du si blandingen, og du har din rabarbersirup.

Sommerdrinks

Cosmopolitan opskrift

Er du til en klassisk Cosmopolitan, er denne opskrift ideel til dig. Cosmopolitan drinken blev særligt populær efter Sex and the City serien, og er en frisk og sød drink med en let syrlighed.

Til én drink skal du bruge: 3 cl vodka, 2 cl cointreau, 4 cl tranebærjuice, 2 cl limejuice og isterninger.

Bland det hele i en shaker og ryst grundigt. Hæld derefter drinken op i glasset ved hjælp af en si, så du undgår isterninger i drinken. Pynt eventuelt med skallen fra en appelsin (husk at den skal være økologisk).

 

Aperol Spritz opskrift

En anden klassisk sommerdrink er den populære Aperol Spritz. Drinken er frisk, let bitter og har en flot orange farve, der gør den perfekt til at nyde på en varm sommeraften.

Til én drink skal du bruge: 4-6 cl Aperol, 8-10 cl Prosecco, isterninger og ½ skive økologisk appelsin.

Put isterninger i et stort vinglas. Hæld først prosecco i glasset og derefter Aperol. Vil du gerne have drinken lidt mildere, kan du tilføje lidt danskvand. Pynt herefter med en halv skive økologisk appelsin.

Drink med hindbær og gin

Hindbær er lækre at nyde i sommervarmen, og derfor er denne hindbærdrink også en helt perfekt sommerdrink. Vil du gerne prøve noget andet end en almindelig Gin & Tonic, er denne drink altså et godt valg.

Til 4 personer skal du bruge: 1 dl gin, 125 g hindbær, 1 dl koncentreret hindbærsaft, 1 agurk, danskvand og isterninger.

Start med at mose hindbærrene over en sigte ned i en skål. Fjern kernerne og bland hindbærrene med saften og gin. Skræl herefter agurken i lange strimler. Du skal bruge 4-8 stk. Put herefter hindbær- og ginblandingen i et glas sammen med isterninger og agurk. Bland til sidst op med danskvand.