1. Dårligt sprog
2. Lave og skæve priser
Det er ganske rigtigt, at man ofte kan finde mange ting til utroligt gode priser på internettet – men hvis der er tale om mærkevarer som Nike, Gucci og lignende, der sælges til helt vilde priser, som ligger langt fra prislejet på andre webshops og i fysiske butikker, er det som regel også for godt til at være sandt.
Man vil også se, at priserne er oversatte fra fx amerikanske dollars idet de er skæve. Vi er vant til priser som 249,00 eller 249,95, men på falske webshops kan prisen godt være 243,67, fordi prisen automatisk og helt ukritisk er oversat ved hjælp af en valutaomregner. Kombinationen af en skæv pris og en meget lav pris er et næsten sikkert tegn på, at der er noget galt.
3. Kig efter e-mærket
Man kan sagtens misbruge e-mærket, men det er svært at blive optaget på e-mærkets egen hjemmeside, hvis man ikke er godkendt til det. Hvis du er i tvivl om en webshop er god nok, så kig efter e-mærket. Hvis det ikke er der, har de enten ikke fået det, ikke villet have det pga. prisen eller også har de aldrig søgt det, fordi de er svindlere. Hvis de har det, og du vil være sikker, kan du søge efter dem på e-mærkets hjemmeside.
4. Tjek de grundlæggende oplysninger
5. Receptpligtig medicin uden recept?
Der findes mange, der sælger (ulovlig) medicin ulovligt på nettet, og der findes desværre et marked for det. Men hvis du selv har rent mel i posen og havner på en webshop, hvor du kan købe receptpligtig medicin tilsyneladende uden recept, så lad være. Du kan være heldig, men du kan også være rigtig uheldig at stå med noget ukontrolleret medicin, der ikke virker, som det skal – i værste fald kan det gøre dig rigtig syg. Det er smart at købe medicin online, hvis man sørger for at handle ved at seriøst online apotek, hvor der skal bruges NemID for at logge ind og købe sin receptpligtige medicin.