4 tips til en bæredygtig bolig – Sådan gør du din bolig mere bæredygtig

Denne artikel indeholder reklamelinks

Vil du også gerne leve mere bæredygtigt? Vi giver dig 4 gode tips til, hvordan du kan få en mere bæredygtig bolig her.

baeredygtig-bolig

Bæredygtighed har været en af de store trends de seneste år, og meget tyder på, at denne grønne trend er kommet for at blive. Bæredygtighed spiller en stor rolle for mange, og flere og flere praktiserer at leve mere bæredygtigt.

Vil du også gerne leve mere bæredygtigt, kan boligen være et af de områder, der er værd at fokusere på. Boligen er nemlig den der skaber rammerne om hverdagen, så hvorfor ikke skabe nogle mere bæredygtige rammer for dagligdagen?

Når det kommer til bæredygtighed i boligen, kan det både omfatte vedligeholdelse af boligen, tilbygning eller ombygning af boligen og indretning af boligen. Herunder giver vi dig 4 tips til, hvordan du får en mere bæredygtig bolig og dermed en mere bæredygtig hverdag.

Vælg bæredygtige materialer til tilbygning og ombygning

De materialer vi bruger, når vi skal bygge ny bolig, bygge til eller bygge om kræver en del CO2 at producere. Hvis du skal bygge om eller bygge til, kan det derfor være en god idé at vælge materialer, som er mere klimavenlige og bæredygtige.

Det kan du blandt andet gøre ved at vælge materialer såsom FSC-mærket træ, naturmaterialer, ubearbejdede og genbrugsmaterialer til at bygge med, som ikke kræver så meget CO2 at producere, og som har en lang levetid.

Det kan desuden være en god idé at vælge materialer, som produceres lokalt i Danmark, da du derved undgår, at der udledes en masse CO2 i forbindelse med transporten.

Udnyt boligen og haven og indret bæredygtigt

Når det kommer til indretningen i boligen, kan du også her gøre meget for at få et mere bæredygtigt hjem. I stedet for at købe nye møbler, kan du vælge at købe genbrugsmøbler eller købe møbler, som har et lavt klimaaftryk. Det gælder uanset om du skal have nyt spisebord, en ny kommode eller en ny sofa.

Når du indretter dit hjem, er det desuden en god idé at tænke over at udnytte pladsen bedst muligt. Ved at udnytte alle rum til fulde, behøver du måske ikke at bygge til for at få mere plads. På den måde sparer du en masse CO2 til produktion af materialer til udbygningen samt sparer en masse energi til den efterfølgende opvarmning af huset.

Også i haven er det en god idé at tænke over indretningen og udnytte haven til fulde ved at plante en masse planter, der kan være med til at optage CO2. Har du plads i haven, kan du desuden vælge selv at gro kartofler, grøntsager og krydderurter, så du ikke skal købe det i supermarkedet.

Baeredygtig-stue

Skift til en miljøvenlig varmekilde

En af de vigtigste måder du kan gøre dit hjem mere bæredygtigt på, er ved at vælge en miljøvenlig varmekilde, som bruger vedvarende energi i stedet for fossile brændstoffer. Har du et oliefyr eller et gammelt naturgasfyr, kan du spare miljøet for en del energi ved at skifte til for eksempel en varmepumpe.

En varmepumpe er en energieffektiv og miljøvenlig opvarmningskilde, som kan være med til at mindske dit energiforbrug og din varmeregning betydeligt. Hvis du gerne vil have en bæredygtig bolig og skåne miljøet, kan det således være en god idé at overveje at udskifte varmekilden.

Hos Byens VVS kan du få hjælp til montering og installation af din nye varmekilde. Er du i tvivl om, hvilken opvarmningsløsning der er det bedste valg til dit hjem, kan denne VVS desuden give dig god professionel rådgivning. Dermed er du sikret, at du får den mest optimale varmeløsning, der både er god for miljøet og samtidig sparer dig for en masse varmeomkostninger.

Reparér i stedet for at købe nyt og sælg videre

Når noget går i stykker, uanset om det er vaskemaskinen eller benet på spisestolen, har vi det med at smide det ud og gå ud og købe noget nyt. Det er dog ikke særligt miljøvenligt og bæredygtigt at købe nyt i tide og utide. I stedet for at smide det ud, bør du derfor se om ikke du kan reparere vaskemaskinen eller spisebordsstolen, så den kan holde nogle år endnu.

Er du flyttet fra lejlighed til hus, og passer dit spisebordssæt slet ikke ind i din nye spisebordsstue, kan du desuden vælge at sætte det til salg i stedet for at smide det ud. Det er bedre for miljøet, og du kan derfor med god samvittighed finde et nyt spisebordssæt. Hvis du ovenikøbet kan købe et spisebordssæt fra genbrug, er du rigtig godt på vej til en mere bæredygtig bolig.