4 tips til en bedre indretning

4-tips-til-en-bedre-indretning-703x336

For at føle sig hjemme i sin bolig er det vigtigt, at den har den rette atmosfære, og at man kan slappe af. For at gøre sit hjem til et frirum, er det vigtigt, at sætte sit eget personlige præg på indretningen. Nogle føler sig hjemme, hvis boligen er præget af arvestykker med stor affektionsværdi, mens andre har det bedst, når deres bolig er præget af nye fund. Det er altså forskelligt hvilket behov man har, når man skal gøre sin bolig hjemlig, men der findes alligevel et par råd om, hvordan man indretter sin bolig bedst muligt, så den også er velfungerende i en travl hverdag. Hvis man i forvejen har indretningsløsninger og inspiration klar, men ikke selv kan føre det ud i virkeligheden, kan man altid alliere sig med en handyman.

Skab system i entréen

Entréen er typisk en af de rum, der roder mest. Hvis man ikke har gode og praktiske løsninger, vil rummet hurtigt rode til. I entréen bliver både hjemmets beboere og deres gæster modtaget, og det er derfor afgørende for førstehåndsindtrykket, da det er det første syn, man møder.

For at få entréen til at holde sig pæn og nogenlunde ryddelig, er det vigtigt at skabe systemer. En entré skal rumme mange ting, og det er vigtigt, at der er plads til alle. Man kan med fordel benytte en reol, som kan skjule rodet og uddele et rum til hvert familiemedlem. Når alle i familiens ting har en fast plads, vil der være lettere at holde orden og samtidig vil det være mere overskueligt at rydde op, hvis det først er blevet rodet.

Del rummet op

Mange har tendens til at placere deres møbler langs væggen, men det er altså ikke altid den bedste løsning. Hvis møblet er flot fra alle vinkler, er det oplagt at stille det ud fra væggen. På den måde bliver rummet delt op, og det kan være med til at skabe hyggelige hjørner rundt omkring i huset. Hvis man kender i handyman, kan man også altid få ham til at lave en reol, som kan fungere som en rumdeler. Når man får den lavet selv, sikre man sig, at den passer ind i rummet, og får den helt rette funktion.

Børnezoner

I en travl hverdag sætter man pris på et store rum, hvor hele familien kan være samlet. Hvis der skal være plads til alle i et stort rum, kan det være en fordel at lave forskellige zoner, som har forskellige formål. Man kan benytte rumdelere som omtalt ovenfor, og skabe særlige zoner, så hele familien kan være samlet i et rum uden at det fremstår rodet i hverdagen. På den måde kan man tilgodese hele familiens behov.

Arbejdsplads

4-tips-til-en-bedre-indretning-tekstbillede-703x336

Vores hjem skal i dag kunne rumme meget, da den skal bruges det en masse forskellige ting. Mange har brug for en hjemmearbejdsplads, hvor der er mulighed for at kunne koncentrere sig. Derudover er det også vigtigt at have en arbejdsplads, hvor man sidder behageligt samtidig med, at det passer ind i indretningen.

Hvis arbejdspladsen er indbydende og ryddelig, kan den sagtens være midt i stuen og fremstå som en del af indretningen.

Der findes altså mange muligheder hvorpå man kan indrette sin bolig bedre. Zone-opdeling og praktiske løsninger er noget af det første, man kan gå i gang med. Det handler om at gøre det let for sig selv og sin familie, så man kan bruge hjemmet til at slappe af og så det opfattes som et frirum, hvor hele familien kan trives og være samlet.