5 gode tips til smukt og sundt hår i vinterhalvåret

Denne artikel indeholder reklamelinks

Døjer du også med hår, der bliver tørt, kruset og slidt i vintermånederne? Her giver vi dig 5 gode tips til et smukt og sundt hår.

Kvinde med smukt og glansfuldt haar

Vinteren er over os, og for mange kan de kolde temperaturer udenfor og varmen fra radiatorerne indenfor tydeligt mærkes på både hud og hår. Rigtig mange oplever, at huden bliver mere tør og følsom på grund af den kolde og tørre luft i vintermånederne, men også håret kan blive udfordret.

Er du en af dem, der oplever, at håret bliver mere tørt, at spidserne spalter, og at håret bliver mere elektrisk i vintermånederne, er du langt fra alene. Vintermånederne kan nemlig være rigtig hårde for håret, og de store temperaturforskelle kan medføre, at håret bliver både tørt, kruset og slidt at se på.

Heldigvis er der flere ting du kan gøre, for at dit hår står bedre imod vind og vejr. Herunder giver vi dig 5 gode tips til, hvordan du skal pleje dit hår i vintermånederne, så du får et sundt og smukt hår, der hverken er tørt eller kruset.

Brug shampoo og balsam til tørt hår

Det første du skal gøre, hvis du gerne vil have smukt og glansfuldt hår, er at bruge en god shampoo og balsam til tørt hår. Med en fugtgivende shampoo og balsam kan du give dit hår en masse fugt og næring, som håret ikke får meget af med den kolde tørre luft, der er om vinteren.

Selvom du måske har et tyndt og fint hår, er det stadig en god idé at bruge en fugtgivende balsam, som kan give ekstra pleje til håret. Sørg dog for kun at komme balsam i dine spidser og længder, da hovedbunden hurtigt vil blive fedtet og klaske sammen, hvis du bruger balsam der, når du har fint hår.

apoteket online finder du et bredt udvalg af shampoo og balsam til tørt hår. Her finder du blandt andet Pure-n-Nice Moist shampoo og conditioner, der giver masser af fugt og pleje til håret, og som efterlader dit hår blødt og glansfuldt. Både shampoo og balsam er desuden Svanemærket.

Kvinde vasker haar

Vælg en fugtgivende hårkur

1-2 gange om ugen kan det være en god idé at bruge en god og fugtgivende hårkur, som kan være med til at pleje og reparere håret i dybden. Når du har påført hårkuren i hele håret, skal den sidde nogle minutter og derefter skylles ud. Har du meget tørt eller ødelagt hår, kan du dog ofte lade den sidde i længere tid.

Husk at hårkuren skal bruges inden du putter balsam i, så du afslutter med balsam. Et par gange om ugen kan du således bruge lidt længere tid i badet på først at putte shampoo i, derefter hårkur og afslutningsvis balsam.

Giv håret lidt olie

Hvis dit hår trænger til lidt ekstra fugt og pleje, kan det være en god idé at give håret lidt hårolie. Hårolie hjælper med at give fugt, pleje og glans, og har desuden en beskyttende effekt, der gør håret mere modstandsdygtigt i vinterkulden.

Husk ikke at bruge mere end et par dråber hårolie og fordel det i fugtigt hår i spidserne og længderne, inden du begynder at føntørre det. Du kan eventuelt også putte et par dråber i håret, efter du har tørret det, hvis du gerne vil give dit hår lidt ekstra pleje og glans.

Undgå fugtigt hår i vinterkulden

Har du vådt eller fugtigt hår, når du går ud i den kolde, tørre vinterluft kan du risikere, at håret bliver stift, kruset og ødelagt. Det er derfor en god idé enten at lade håret tørre naturligt indenfor i varmen eller bruge en hårtørrer til at tørre håret med.

Hvis du bruger en hårtørrer, er det vigtigt, at du tørrer håret ved lav varme, så håret ikke bliver udsat for alt for meget varme, der kan slide på håret. Bruger du en hårtørrer eller andre styling-redskaber, er det desuden vigtigt, at du bruger en varmebeskyttende spray, medmindre din hårolie har varmebeskyttende egenskaber. En varmbeskyttende spray hjælper nemlig mod, at dit hår bliver tørt, slidt og ødelagt.

Undgå at vaske håret for ofte

Hvis du gerne vil undgå tørt og slidt hår, er det generelt vigtigt ikke at vaske håret for ofte. Hyppig hårvask udtørrer nemlig håret, og det kan derfor være en god idé at springe hårvasken over indimellem. Når du er i bad, bør du desuden undgå at skrue for meget op for temperaturerne, da det varme vand også kan være med til at gøre både huden og håret tørt.

De dage, hvor du så ikke vasker hår, kan du fint bruge en tørshampoo, hvis du vil undgå, at håret kommer til at se fedtet ud. Her er det dog vigtigt, at du ikke bruger for meget tørshampoo, da det også kan udtørre håret. Brug derfor kun lidt tørshampoo inde ved hårrødderne.