5 madvarer der giver dig den perfekte hud

Vidste du, at du kan spise dig til en sund og lækker hud? Det kan faktisk godt lade sig gøre, at få er perfekt hud, hvis du varierer og sammensætter din kost rigtigt. Her er vores bud på, hvad du skal tilføje til din indkøbsliste, næste gang du skal handle ind i supermarkedet.

Disse fem madvarer behøver du ikke spise hver dag, for at få et perfekt resultat. Blot du husker at spise sundt og varieret en gang imellem. Hvis bare du klemmer nogle af dem ned, vil det allerede give dig et synligt resultat efter et par uger. En vigtigt ting at huske på er dog, at gå langt udenom den usunde junkfood, de store mængder af sukker, transfedtsyrer og raffinerede kulhydrater.

Laks

laksDen lyserøde fisk, som måske er den de fleste danskere foretrækker, er faktisk sundt, trods det er en af de fede fisk i køledisken. Den søger for, at du får dækket det meste af dit daglige behov for D-vitaminer. D-vitaminer er ansvarlige for, at du kan holde dit hjerte sundt. Derudover er det sundt for dine knogler, din tyktarm og din hjerne.

Laks bekæmper stress, angst og depression og er derfor også meget vigtigt at spise, hvis man befinder sig i en yderst travl tid, hvad end det er i hjemmet eller på arbejdspladsen. Ud over dette bekæmper det faktisk også både tyktarmskræft, hjerteproblemer og flere forskellige knoglesygdomme. Laks har også den effekt, at den med sine Omega-3-fedtsyrer bekæmper betændelsestilstande, rynker og akne. Sidste men ikke mindst giver den en utrolig god og sund fugt til huden inde fra og ud, hvilket er mange gange sundere, end at bruge forskellige hudprodukter, som derimod fugter huden udefra og indefter. Denne fugt vil også være med til, at kunne gøre dit hår langt mere glansfuldt, idet at den giver fugt til håret ligeledes.

Kan du nikke genkendende til nogle af disse problemer ved din krop, så er laks bestemt en god ting, at supplerer kosten med. Det er både sundt og smager skønt i mange forskellige sammenhæng. Husk at jo mindre tilberedning du giver din laks, jo mere vil du bevare de forskellige goder heri.

Papaya

papayaPapaya er en frugt, der bliver spist alt for lidt af i Danmark. I mange andre sydligere lande spiser man den i meget højere grad. Denne frugt indeholder ikke ret mange kalorier – faktisk kun 39 af slagsen ud af 100 gram. Du kan derfor nemt give dig i kast med at udforske din madlavning og tilføje denne skønne frugt.

Papaya har en positiv effekt på din fordøjelse og er derudover proppet med både C-vitaminer, E-vitaminer og betacaroten. Disse er med til at bekæmpe og reducere acne og betændelse i huden.

Sidst men ikke mindst, beskytter C-vitaminerne din hud mod solskader, som især kan forekomme om sommeren, eller hvis du er på skirejse i vintersæsonen.

Spinat

spinatDet har været kendt gennem mange år, at spinat er sundt for kroppen. Man bør gøre sit bedste, for at tilsætte dette i madlavningen. Disse grønne og skønne blade er nemlig fyldt med jern, folinsyre og klorofyl, E-vitaminer, magnesium, A-vitaminer, fibre, planteproteiner og C-vitaminer. Især er det A-, C- og E-vitaminerne, som er fantastiske for din hud.

Skipperskræk elsker spinat og det bør du også gøre, de er nemlig udover alle disse mange goder også fyldt med antioxidanter, som er et mirakelmiddel mod hudproblemer.

Kort sagt kan man sige om spinat, at det renser din krop indefra og ud og har kun gode egenskaber med sig. Det er altså en råvare, som du er nød til at prøve, hvis du ønsker en sund og perfekt hud.

Kokosolie

kokosolieKokosolie er en af de rigeste kilder til mættet fedt, som det overhovedet er muligt at komme i nærheden af. Omkring 90 % af oliens kalorier består af mættet fedt – så man kan godt betragte den som nummer et på listet over produkter med mættet fedt.

Kokosolier er også godt for kroppen, hvis den bliver udsat for vira, infektion, betændelse og acne. Det er både forebyggende mod disse problemer, men kan også anvendes til bekæmpelse heraf. Denne specielle olie er nemlig spækket med essentielle fedtsyre og E-vitaminer, som er perfekte til at holde din hud sund og ren. Den gennemfugter huden og gør den blød og fri for eventuelle rynker der måtte forekomme med tiden.

Der er derudover visse beviser på, at kokosolie skulle kunne hjælpe dig med, at smide dine overflødige kilo. Der er altså mange fordele i denne specielle olie og hvem ønsker ikke, at høste nogle af disse mange fordele. Det er bare om at komme i gang. Man kan eventuelt spise en skefuld af denne olie om morgenen eller tilsætte den over en lækker salat. Den kan også bruges som massageolie og dermed smøres ud over kroppen.

Selleri

selleriSelleri er ikke en særlig eftertragtet grøntsag, selvom den måske burde være det i højeste grad. Disse grønne stængler er nemlig fyldt med K-vitaminer, som holder gang i blodcirkulationen og derudover sænker blodtrykket.

Lider du af stress er det også en god idé, at spise lidt ekstra selleri. Det kan nemlig sænke stressniveauet og er både godt for huden og hovedpine. Derudover er selleri også godt for kræft.

Selleri indeholder et naturligt indhold af natrium, kalium og vand, som modvirker en dehydrering i huden. Det betyder, at du nu ikke længere skal frygte tørke i huden eller afskalning samt rynker og endda bumser.

Det er vigtigt, at man sørger for at spise selleri hver dag eller gerne hver anden dag, hvis ikke andet er muligt. Selleri feder ikke, så der er ingen undskyldning for at holde sig tilbage for at indtage disse magiske grønne stængler.