5 vigtige tips til glatning af dit hår

5-vigtige-tips-til-glatning-af-dit-haar-703x336

Hvor meget gør du ud af det, når du glatter eller flader dit hår? Rigtig mange af os har en travl hverdag, og det er ofte om morgenen, at vi har allermest travlt. Hvis du er som de fleste, ender det også tit med, at dit hår får den hurtige tur med glattejernet, hvor vi skruer for højt op og for varmen og for langt ned for omsorgen for vores hår.

Hvis dit hår også bliver omsorgssvigtet, er det på tide at gøre op med, hvordan du glatter dit hår, hvis du altså ønsker at bevare dit hårs glans og styrke. Det er nemlig kun mere skadeligt for dit hår, for hver grad, du skruer op for glattejernet. Følg vores 5 tips, hvis du gerne vil holde liv i dit hår!

1: Vælg et glattejern med keramiske plader

For at opnå det bedste resultat, det nødvendigt med et godt redskab. Hvis du snart skal have et nyt glattejern alligevel, så gå efter et glattejern med keramiske plader. Mange glattejern har plader af jern, og dem med keramiske plader er ofte lidt dyrere, end dem med jern. Men pengene er godt givet ud, for disse giver en betydeligt mere jævn fordeling af varmen, hvilket i sidste ende giver et bedre resultat. Måske en idé til juleønskelisten? Det gode glattejern har et keramisk varmeelement og en keramisk plade, der er overtrukket med eksempelvis teflon eller et andet glat materiale, der bages ind i redskabet, så overfladen er glat og glider nemt med håret.

2: Glat kun rent, tørt hår

Dit hår må aldrig være vådt eller bare fugtigt, når du glatter de, ligesom det heller ikke må være fuldt af diverse hårprodukter såsom hårlak og mousse. I stedet skal håret være rent og tørt, dog må du naturligvis gerne bruge den varmebeskyttende spray, før du glatter håret. På den måde opnår du det bedste resultat, og dit hår holder sin glans og styrke. Vådt hår, der bliver glattet, bliver svedet, fordi vand, der bliver varmet op af en metaloverflade er ekstremt varmeledende, og glattejernet har ofte temperaturer på omkring 200 grader. Håret bliver simpelthen svitset, hvis det glattes, mens det er vådt.

3: Brug varmebeskyttende spray

5-vigtige-tips-til-glatning-af-dit-haar-tekstbillede

Før du fyrer op for glattejernet, skal du sikre dig, at du har gjort, hvad du kan, for at skåne dit hår. Brug en varmebeskyttende spray på håret, før du begynder at glatte det. Den varmebeskyttende spray lægger en beskyttende hinde på håret, som gør en kæmpe forskel på, hvor hårdt medtaget dit hår bliver, når du glatter det. De fleste producenter af hårpleje har en varmebeskyttende spray i deres sortiment, men der er naturligvis forskel på, hvor godt den enkelte spray virker for dig. En af de mest anmelderroste sprays kommer fra brandet Maria Nila.

4: Glat dit hår systematisk

I stedet for at tage en tilfældig tot hår, når du starter, skal du gå systematisk til værks. Det skal du for at undgå at glatte de samme lokker adskillelige gange. Inddel i stedet håret i sektioner, så det bliver mere overskueligt at glatte hvert område. På den måde bliver det betydeligt nemmere at se, om du tager den samme tot mere end én gang. Når du glatter dit hår, udsætter du det for en ekstremt høj varme, som har potentiale til at skade dit hår og gøre det glans- og livløst. Det kan derfor betale sig at være opmærksom på at følge ikke blot dette råd, men alle vores 5 gode råd – hvis du altså ønsker at bevare styrken og glansen i dit hår.

5: Skru ned for glattejernet

Det vigtigste skridt på vejen mod et sundere og stærkere hår, er at skrue ned for varmen og op for omsorgen, når du glatter dit hår. Brug den laveste varmeindstilling på glattejernet. Ikke nok med at du skåner håret, når du skruer ned for temperaturen, du bliver også tvunget til at være ekstra omhyggelig, fordi det hele går lidt langsommere. I sidste ende vil dit hår takke dig for at tage dig 5-10 minutter længere om at glatte håret. Husk, at der ikke er noget, der haster mere, end det er trælst at stå med livløst og totalskadet hår, som knækker og ikke længere vil blive pænt.