7 idéer til sjove og hyggelige sommerferieaktiviteter

Skal du holde sommerferie i Danmark? Få 7 gode idéer til hyggelige og sjove aktiviteter du kan lave i din sommerferie, her.

SommerferieLige om hjørnet venter sommerferien, og mange kan se frem til et par ugers velfortjent ferie med ren afslapning. Glæder du dig også til at sidde med benene oppe, og nyde at du kan holde fri, men ved du ikke helt, hvad du skal give dig til?

Hvis ikke du har bestilt en rejse til udlandet, og kan se frem til masser af sol og varme sydpå, må du tage til takke med det danske vejr og finde på hyggelige og sjove ting, du kan lave herhjemme. Mangler du lidt inspiration? Så har vi herunder samlet en række idéer til sjove og hyggelige aktiviteter du kan lave i sommerferien.

1. Tag på picnic

Sommerferien er det mest oplagte tidspunkt til en picnic. Pak en picnickurv med sandwiches, frugt og lækre snacks og tag ud i det danske sommervejr med et tæppe under armen. Slå dig ned et sted, hvor der er masser af grøn natur, så du rigtig kan nyde den danske sommer.

Vil du gerne gøre picnickurven lidt mere romantisk, kan du vælge at pakke vindruer, jordbær overtrukket med chokolade og en flaske champagne eller mousserende vin i kurven.

2. Prøv en vin- eller ginsmagning

Når man har ferie, må man godt nyde livet lidt ekstra. Sommerferien er derfor et oplagt tidspunkt til at forkæle smagsløgene med lidt lækker vin eller gin. Tag din kæreste eller en god veninde i hånden og prøv en lækker vinsmagning eller ginsmagning.

Fordelen ved en smagning er, at I har mulighed for at smage på en masse forskellige typer gin eller vin. Hvem ved, måske finder I jeres nye yndlingsvin eller yndlings Gin & Tonic.

3. Tag på stranden

At tage på stranden i sommerferien er et must, og forhåbentlig er vejret så godt, at du kan ligge og sole dig og tage en dukkert i det friske havvand. Tag derfor din bikini på og kør ud mod den nærmeste strand.

Du kan eventuelt tage en god bog med eller nogle høretelefoner, så du kan høre lydbog, mens du bare ligger og slapper af. Husk penge til en stor is efterfølgende.

Strandtur

4. Forkæl dig selv fra top til tå

I en hektisk hverdag er det ikke altid, at man lige har tid og overskud til en god ansigts- og kropspleje. Brug derfor noget af din ferie på rigtigt at forkæle og pleje dig selv fra top til tå. Læg ansigtsmaske, skrub kroppen, brug hårkur og smør dig ind i en god bodylotion, så du føler dig skøn og lækker.

Har du overskud i økonomien, kan du også tage til kosmetolog og få en plejende ansigts- eller kropsbehandling.

5. Tag på camping eller roadtrip

Skal du holde ferie i Danmark, kan du lige så godt benytte lejligheden til at udforske og nyde det danske land. Køb et telt og tag på en campingferie med din kæreste, eller saml veninderne og tag på en roadtrip rundt i Danmark.

Mens I er i Danmark, kan I med fordel sætte noget tid af til at tage en tur i zoologisk have, gå på museum eller bare udforske nogle af de byer I er i nærheden af.

6. Tag i biografen eller hold filmdag

Man kan aldrig regne med det danske sommervejr. Er det dårligt vejr nogle dage i sommerferien, er det helt oplagt at se en god film. Her kan du vælge at tage et smut i den lokale biograf og se en af de mange gode film, der spiller for tiden.

En anden mulighed er at holde filmdag, hvor du ser nogle af dine yndlingsfilm derhjemme og holder filmmaraton. Vælg for eksempel at se alle de gode chick flicks igen eller gense Ringenes herre, Hobbitten eller Harry Potter filmene.

7. Læs en god bog

I hverdagen kan det være svært at få tid til at læse med alle de mange andre gøremål der også skal klares. Kan du godt lide at læse, er ferien derfor et oplagt tidspunkt til at få læst en masse gode bøger.

Sæt dig ud i solen med en god bog, når vejret tillader det, eller find dit hyggetæppe frem, når det er overskyet, og få læst alle de bøger, du ellers ikke har tid til at læse i hverdagen.