9 selvforskyldte grunde til uren hud

Denne artikel indeholder reklamelinks

Pæn og sund hud betyder meget for kvinder i alle aldre. Men det er ikke kun kvinderne, der går op i deres udseende og deres hud. Også mændene er i stigende grad kommet med på bølgen, om at se godt ud. Begge køn er meget bekymrede over deres udseende, og tænker meget over, hvad der skal gøres, for at se godt ud.

Grunden til den stigende interesse for sit udseende skyldes, at vi har højere forventninger og er mere kræsne, når vi skal finde en at date. Udseendet betyder altså meget, og man må derfor gøre mere for at ser godt ud, så man lever op til alles forventninger.

Nogle af problemerne er overvægt, hårvækst og uren hud.

Især huden i ansigtet betyder meget. Den skal helst være fin og ren. Det er en udfordring for mange, at opretholde sådan en perfekt hud.

Man køber alverdens produkter, renser og plejer sin hud, men ingenting hjælper. Faktisk gør det ofte huden mere irritabel, og det kan være svært at rette op på det igen.

Ting der påvirker huden9_grunde_til_uren_hud--intext

Ofte skyldes den urene hud, ting man gør i løbet af dagen.

Man udsætte sin hud for mange ting i løbet af en dag. Bl.a. bakterier som findes overalt. Disse er ofte skyld i, at du får bumser, og mange af bakterierne udsætter du selv din hud for. Dog kan man nemt undgå nogle af dem, ved at omgås mere rent med tingene.

Tænk engang over, hvor mange ting du laver i løbet af et døgn. Du taler i telefon, tager tøj samt tørklæde og solbriller af og på, går med hat som også kommer af og på, og så fylder du måske også dit hår og ansigt med diverse produkter. Det er alt sammen med til at påvirke din hud, og kan derved danne en god grobund for bumser og hudorme.

Kosmetik og andre produkter, er skidt for din hud. Bakterier samler sig her også kommer bumserne. Det er derfor en god idé, kun at rense huden morgen og aften. Dertil skal man sørge for, at sine accessories bliver rengjort en gang i mellem, så bakterierne ikke samles. ***

Det du gør forkert

  1. Ivrig rensning af huden, fordi den er ulækker og fedtet. Problemet er, at hvis man renser sin hud for meget med alle mulige produkter, så tørrer huden ud, og derved kommer der endnu flere problemer.
  2. Din hud vil også svare igen, hvis du bruger produkter, som er for gamle. Mange ved ikke, at der er en holdbarheds dato for sådanne produkter, men der kan ske nogle virkelig ulækre ting, hvis du gemmer dit make-up og dine cremer i skabet i flere år. Først og fremmest vil den oprindelige effekt, produktet burde have, stoppe med at virke. Og hvis det ikke er tilfældet, så vil produktet være fyldt med bakterier, som jo fremmer en uren hud.
  3. For lidt søvn. Sover du for lidt kan det ses på huden. Den bliver ligeså træt at se på som du selv gør. Sådan grå, uden glød og mørke render under øjnene. Hvis din søvnmangel fortsætter, vil din hud ældres, og vil få dig til at se endnu ældre ud end du egentlig er.
  4. Søvnen spiller en stor rolle, for din huds velvære. Men husker du også at fjerne make-uppen, nå du går i seng? Hvis ikke, så bliver dine porer stoppet til, fordi de ikke kan få luft igennem din make-up. Det giver uren hud. Hvis det sker en aften eller to, så sørg for at få skiftet dit sengetøj regelmæssigt, da der også kan sidde mange bakterier derpå.
  5. Hygiejne betyder meget, for hvordan din hud reagere. Du har måske sprunget over badet, også efter træning. Det er ikke ret smart, da sveden for urenhederne til at storme frem i ansigtet og på ryggen. Det sker fordi huden bliver irriteret, når man har svedt. Sørg for at fjerne make-up inden træning, også vaske dig efter træningen.
  6. Mere hygiejne. Vasker og rengøre du dine pensler ligeså meget som du renser din hud? Sikkert ikke, men det er faktisk vigtigt. Penslerne er i berøring med din hud, og skal rengøres ligeså ofte som du skifter sokker og underbukser. Begge dele samler bakterier og er i berøring med din hud.
  7. Endnu mere hygiejne. Er du god til at holde din hygiejne i top, og stadig ikke kan forstå, hvorfor din hud er uren og ikke særlig tiltrækkende? Så tager du muligvis for varme og lange bade. Huden tørrer ud, når du står under det varme vand. Kan du ikke skære ned på tiden og varmen, så husk endelig at bruge en god creme efter badet.
  8. Usundt mad giver usund hud. Det har du nok oplevet, med Fastfood, alkohol, slik, chokolade og andre usunde ting. Det skader ikke en gang i mellem, men fylder du dig med det hver dag, kan det sagtens være årsagen til uren hud. Man bliver hvad man spiser, spis og drik med måde.
  9. Solcreme, solcreme og solcreme. Er der sommer og sol, så husk solcremen. Også selvom du ikke har brug for det, og gerne vil være brun hurtigt. Hvis man glemmer solcremen, bliver huden igen meget tør og man danner en læderhud, som ikke er ret flot. Dertil får man også hurtigere rynker, hvis ikke man passer på solen og dens stærke stråler. Dette gælder også i solarie.