9 ting du ikke ved om din indboforsikring

De fleste ved hvad en indboforsikring er, men hvor mange ved hvad den dækker, og skal man tegne en sådan forsikring? Indboforsikring dækker over dit indbo, altså private ting i hjemmet og hele husstande generelt. Det er en forsikring man ikke burde spare væk. Mister du f.eks. balancen og falder ned i sofabord og ødelægger det eller dine briller, hvem skal så betale? Hvis ikke du har en indboforsikring, så er det for egen regning. Tegner man en indboforsikring, så er hele familien i ”sikkerhed”. Bliver jeres hus bestjålet eller kommer der en vand- eller brandskade, so, gør det umuligt at blive boende, så dækker indboforsikringen igen. Vælger man at spare indboforsikringen væk, så er der ingen erstatning, hvis dine eller jeres ting skades eller blive stjålet. Det er ikke et krav, at man skal have en indboforsikring, og derfor kommer mange danskere i klemme, når der sker uheld eller hvis de bliver bestjålet. Oftest vælger man denne forsikring fra, fordi man ikke ser det nødvendigt, og fordi man ikke bruger den. Men faktisk er der mange ting, som forsikringen dækker som bl.a.:
  1. Styrter der noget ned i dit hus som f.eks. et fly, en luftballon eller et andet luftfartøj, så dækker indboforsikringen. Heldigvis sker det meget sjældent, men skulle uheldet være ude, så er man forsikret.
 
  1. Børn under 21 år, som ikke bor hjemme, men som heller ikke er gifte endnu bliver også dækket i din indboforsikring. Det betyder, at barnet ikke selv behøver en forsikring, men der er dog visse krav om dette, og alderen er forskellig fra selskab til selskab. En af reglerne er f.eks. at barnet ikke må være i et fast parforhold, og må ikke have børn.
 
  1. Er der nogen som ikke kan holde fingrene for sig selv, og vælger at stjæle din båd, som er mindre end 5,5 meter, så dækker din kære indboforsikring også her. Det gælder både ved simpel tyveri, og hvis båden ikke pt. Ligger tæt på din adresse. Dog dækker forsikringen ikke, hvis nogle ting fra båden bliver stjålet som f.eks. redningsveste, påhængsmotor, sejl eller andet udstyr.
 
  1. Skal du flytte, så dækker indboforsikringen både dit gamle hus og det nye, men kun i en enkelt måned. Det er dog forskelligt fra selskab til selskab. Nogle selskaber dækker i op til tre måneder efter. Sker der f.eks. skader på nogle ting, som du har stående eller efterladt i dit gamle hus, dækker forsikringen stadig, også selvom du ikke længere bor der.
 
  1. Mange danskere har kæledyr. De skal også forsikres. Men faktisk dækker indboforsikringen, hvis dit kæledyr kommer til skade. Det skal være som fælge af enten indbrud, brand eller lignende.
 
  1. Camping, kolonihave eller telttur. Man medbringer som regel altid ting fra hjemmet, når man skal enten campere eller i kolonihaven. De medbragte ting bliver igen dækket af indboforsikringen, men kun hvis forsikringstageren overnatter, og at der er er låst. Er man ejer af et fritidshus, så vil forsikringen dække, også selvom man ikke overnatter der, i perioden 1. april til 31. oktober. Uden for perioden dækker indboforsikringen kun indboet i selve fritidshuset.
  1. Ferie, ferie, ferie, det kræver også ofte forsikringer af bagage og alt muligt andet. Men heldigvis dækker indboforsikringen også under rejser og midlertidige ophold (under 3 måneder) Dog er forsikringen begrænset, og det er oftest kun en vis procentdel, der er dækket under rejser og ophold i udlandet.
 
  1. Vaskemaskinen vasker ikke kun tøjet. Nogle gange kan maskinerne finde på, at ødelægge tøjet og her dækker indboforsikringen igen. Den dækker bl.a. brand, smeltning og forkulning i både vaskemaskiner og tørretumbler. Dog ikke hvis maskinerne kører på programmer med meget høj varme.
 
  1. Ude ting som grill og møbler bliver også dækket. Bliver det stjålet fra din terrasse på din registrerede adresse, så dækker forsikringen igen. Det kaldes simpelt tyveri, idet tingene ikke er låst inde.
Vi kan hermed konstatere, at det er virkelig vigtigt og meget smart, at tegne en sådan indboforsikring. Det er bestemt ikke spild af penge!