Alternativer til at dyrke kedelig motion

Denne artikel indeholder reklamelinks

Det behøver ikke altid være kedeligt, at dyrke motion. Flere og flere danskere opdager glæden ved motion, men det kan være svært at finde motivationen til at begynde. Vi har givet vores bud på, hvordan du selv kan finde motivationen frem, ved at dyrke alternativ motion.

Motion kan sagtens være en leg og når motionen først er begyndt, så bliver det rent sjov og ballade. Det er der flere danskere, der har fundet glæden ved. Det er bare om at komme i gang med først og fremmest handler det om, at finde noget man kan lide.

Løb med andre eller med mål

Måske er du en af de danskere, som har svært ved at finde motivationen i, at tage løbeskoene på og løbe dig en tur. Her kan det være en god idé at melde sig ind i en løbeklub, hvis ikke man har venner eller kolleger at løbe med. Når man løber med andre finder man nemmere glæden og mange gange glemmer man måske endda, at man rent faktisk dyrker motion.

Mange danskere tænker generelt alt for meget over, hvor hårdt de har det, mens de løber afsted. Denne følelse kan nemt blive opslugt, hvis man samtidig har det sjovt. Når man løber sammen med andre, er det måske en mulighed, at lave nogle mål sammen og på den måde lægge mærke til, om man kan opnå de forskellige mål og derved presse hinanden let.

Linedance, Zumba og andet godt

Line dancersDe fleste mennesker har nu allerede fundet glæden ved fitnesscentrene rundt omkring i landet, men der sidder måske stadig nogle hjemme i sofaen, som stadig tænker på linedance, som noget ældre mennesker dyrker. Det behøver bestemt ikke at være tilfældet. Hvis du er bevist om, at du kan lide at danse og kan finde glæden den vej, så kan det være en god idé, at skrive dig op til en prøvetime. Der findes nemlig rigtig mange fitnesscentre, som tilbyder gratis prøvetimer, hvor du frit kan komme ned og se, hvilke mennesker der deltager i de forskellige undervisninger.

Når du danser, hvis du vel og mærke kan lide at danse, så glemmer du hurtigt, at du samtidig sveder og træner. Dans er nemlig også en form for motion og man træner mange forskellige muskler på samme tid. Samtidig med at man træner musklerne, så træner man også koncentrationsevnen, hvilket kan være vigtigt, for rigtig mange mennesker.

Crossfit og leg på legepladsen

crossfit-legepladsEr det dine muskler, du gerne vil træne så kan gode alternativer til de kedelige vægtstænger måske være crossfit eller en tur på legepladsen. Her vil du opdage, at det ikke blot handler om at løfte en vægt, men at bruge musklerne på en helt anden måde.

Med crossfit træner du både din styrke og din kondition. Der findes mange forskellige programmer, alt efter hvilken type person du er, om du er stor eller lille.

Når man ser en tom legeplads, kan man godt finde sit indre legebarn frem. Der findes nemlig rigtig mange forskellige styrketræningsøvelser, som man kan udforme her. Du kan eksempelvis gå armgang eller klatre, hvilket træner både dine arme- og mavemuskler. Mange gange skal der ikke meget mere til, for at finde det sjove i at træne, end at finde legebarnet frem, som er gemt i alle mennesker.