Argan olie – verdens måske mest hypede hårpleje-ingrediens

argan-olie-verdens-maaske-mest-hypede-haarpleje-ingrediens-703x336

Argan olie er en vegetabilsk planteolie, som kommer fra kernerne fra de frugter, der findes på argantræer. Disse træer vokser vildt i Marokkos ørken, og har altså fundet sin vej ind i hårplejeindustrien gennem de seneste 5-6 år. Argan olie findes i en lang række forskellige produkttyper, og er ekstremt populær på trods af den høje pris.

Hvad er Argan olie?

argan-olie-verdens-maaske-mest-hypede-haarpleje-ingrediens-tekstbillede

I slutningen af 1990’erne fandt man i Marokko ud af, at de frugter man havde brugt til spiseligt olie også kunne bruges kosmetisk. Hidtil havde man blot samlet arganfrugterne op, ristet kernerne og presset den spiselige olie ud. I stedet for at riste kernerne begyndte man at presse kernerne uforarbejdede, hvilket resulterede i den kosmetiske olie. Det er altså forarbejdningen af kernerne og pressemetoden, der adskiller de to olier.

Arganfrugterne minder om blommer både i forhold til størrelse, form og frugtens opbygning. Ligesom blommer har en sten inderst inde, har arganfrugterne en nød, og det er den der indeholder kernerne.

Produktionen af den kosmetiske argan olie er ekstremt tidskrævende, da en stor del af processen foregår i hånden. En liter argan olie tager omkring 3 dage at lave. Dette er også en af grundene til oliens dyre pris sammenlignet med andre olietyper.

Helt grundlæggende har argan olie de samme egenskaber som alle andre typer af planteolier nemlig at gøre håret blødt, fleksibelt og stærkt. Udover disse egenskaber har argan olie dog også andre fordele som ikke findes i alle andre planteolier.

Den nænsomme måde hvorpå olien bliver bearbejdet gør nemlig, at alle de gavnlige ingredienser i olien bliver bibeholdt. Det kan for eksempel være E-vitamin.
En anden fordel ved argan olien er, at den absorberes langt hurtigere af håret. Det betyder, at man ikke føler, at håret bliver fedtet af det.

En af grundene til argan oliens popularitet er altså den hurtige absorbering, da det gør den til et perfekt produkt at benytte mellem andre plejeprodukter og styling-produkter idet det giver det ønskede fald i håret, men uden de fedtede bivirkninger.

Blødgørende argan olie fra Maria Nila

Svenske Maria Nila benytter argan olie i en lang række af deres hårprodukter. Olien tilfører nemlig fugt og pleje til håret, hvilket gør det blødere og friskere at røre ved.

Produkterne fra Maria Nila er alle af høj kvalitet og lavet til at tilfredsstille hver enkel forbruger – uanset hårtype. Forskellige hårtyper kræver nemlig forskellige behandlinger, og derfor indeholder produkterne forskellige ingredienser. Argan olie er godt til både tykt, tyndt eller krøllet hår, det er blot de andre ingredienser i styling- og plejeprodukterne man skal skifte på tværs af de forskellige hårtyper.

Hvis du får en fornemmelse af, at dit hår bliver fedtet af den olie du benytter, kan det altså være en god idé at benytte hårprodukter, der indeholder argan-olie. Den fedter nemlig ikke, da den bliver absorberet hurtigt, og dermed blot styrker, blødgører og tilfører dit hår fugt uden at gøre det fedtet at se åpå.

Udover argan-olien indeholder en lang række af Maria Nilas produkter også:

  • Plejende antioxidanter
  • Umættede fedtsyrer
  • En god duft

Endeligt er produkterne veganske og indeholder ingen parabener eller sulfater, hvilket gør produkterne langt sundere.