At flyve fra reden

Denne artikel indeholder reklamelinks

På kalenderen står der nu september. Det betyder efterår, koldere vejr, mørkere morgener og aftner, studiestart og flytning. Det er selvfølgelig studiestart og flytning der passer sammen i denne sammenhæng. Måske skal man studere i en anden by end der hvor man bor nu, eller også trænger man bare til, at komme ud og klare sig selv, vise man er voksen, tage ansvar og styre alting selv. I nogle tilfælde er det også forældrene, som mener det er på tide at flyve fra reden.

Dog er der mange, som slet ikke er klar over, hvad det egentlig koster at flytte hjemme fra. Og mange unge mennesker glemmer i dag at spare op. Muligvis fordi der ikke er så meget at spare op af f.eks. på en SU, eller fordi man hellere ville have nyt tøj og andre fysiske produkter for sine penge. Det komme man til at fortryde den dag man står og skal flytte. En flytning kræver meget mere end et par tallerkner fra Ikea og nogle flyttekasser.

Dyrere end forventet flyve_fra_reden--intext-(2)

Højsæsonen er skudt i gang, september. Det er den måned, hvor flest flyver fra reden, hvilket skyldes studiestart. Desværre er der mange unge, som får en mindre behagelig begyndelse på voksenlivet. Mange har glemt, at forberede sig på de mange udgifter som er forbundet med at blive voksen og klare sig selv.

Det koster omkring 25.000 kr. at flytte hjemmefra. Man skal have møbler og andre dagligdags ting, betale indskud, maling, flyttekasser og måske leje en flyttebil. Dette er bare et udkast af nødvendige ting man skal betale og bruge, når man flytter hjemmefra første gang. Det løber hurtigt op i mange penge, når man skal starte og etablere sig i sit eget hjem.

Dog viser det sig, at kun halvdelen har sparet op til den første flytning. Den anden halvdel er nødt til at låne penge, for at de kan få råd til at flytte. Det betyder, at man i en meget ung alder allerede får stiftet sig en gæld.

Det er ikke kun omkostninger ved flytningen der skal være penge til. Også husleje, varme, vand, strøm, internet, telefon, fjernsyn og køleskabet fylder ikke længere sig selv op. Man skal selv købe tandpasta, deo, vaskepulver og stanniol. Mange er ikke klar over, hvor dyrt det egentlig er at flytte hjemmefra. Regningerne skal betales, men man vil stadig gerne se smart ud og have det sjovt med vennerne.

Læg et budget flyve_fra_reden--intext-(1)

Det er en rigtig god idé, inden man flytter hjemmefra, at få lagt et budget, så man er klar over, hvor mange penge man skal bruge, og hvor mange man har til sjov og ballade. Det er et virkeligt godt redskab at have, for at få overblik over økonomien.

Hvis du ikke selv kan finde ud af, at lægge et budget, så kan man søge hjælp i banken eller spørge sin familie.

Gode råd, inden du flytter

Det er selvfølgelig en ekstra god idé, at begynde at spare op. Gør det i god tid, så du ikke skal ud og låne penge til din første flytning. Det koster ca. 25.000 kr. at flytte hjemmefra, og det gør bestemt ikke noget, at man har flere penge end det.

Når du finder ud af, at du snart eller gerne vil flytte hjemmefra, og du har sparet op, så skal du have lagt et budget. På den måde, har du overblik over, hvor mange penge du har at gøre med, og hvor mange du har til rådighed, når alt er betalt. Det gør det også nemmere, at finde en lejlighed, da du ved præcis hvor mange penge du har til de forskellige poster.

Ønskesedlen til fødselsdag og jul kan består af flytte hjemmefra ting. På den måde har du allerede sparet en del penge. Dette er især en god idé, hvis du går op i indretning og dyre mærker. Man kan også sagtens finde brugt inventar forskellige steder på nettet eller i genbrug, som man kan starte ud med, for at spare nogle penge.