Badetøjsmoden skifter – sådan skal dit badetøj se ud i sommeren 2014

Denne artikel indeholder reklamelinks

Badetøjsmoden vender stærkt endnu engang. Du kan nu glemme alt om bikinimoden – find hellere din mormors badedragt frem fra gemmerne.

Det hele startede i 1700 tallet da badedragten kom frem, den blev hurtigt populær – så kom bikinien frem, som hurtigt overhalede badedragten i populariteten, på grund af at den viste lidt mere hud og var lidt mere trendy. Nu er badedragten vendt stærk tilbage i takt med den retro-bølge, der netop ligger over os.

Moden skifter løbende og i sommeren 2014, kan du godt gemme bikinien væk, det er nu tid til nyt som samtidig også er gammelt. Badedragten er nemlig højeste mode inden for denne sommerverden af mode tekstiler.

Gennem mange år har det været badetøj som trekantsbikinien, bandeau, den stropløse og g-stregen, som har været dominerende på markedet. Nu er det nye tider, som byder på den gammeldags badedragt. Ja, du læste rigtigt, find hellere mormors gamle badedragt frem fra gemmerne, hvis du stadig har sådan en liggende i skabet.

Find det frækkeste look til strandturen

Hvis du netop sidder og surfer rundt på internnettet og leder efter årets mest trendy badetøj, så er det altså badedragten, du skal på jagt efter. Ganske vist er der nye snit inden for denne trend, men det er altså disse, som hitter denne sommer.

”Det er en helt klar trend i år og det vil med sikkerhed komme mange kvinder til gode. Den klassiske badedragt fylder mere end nogensinde i bademoden i år. Det er et helt sikkert must netop denne sommer. Badedragten findes i mange forskellige former, farver og snit, så der er god mulighed for, at man kan finde sin helt egen favorit. Vi ser både badedragter, som dækker det de skal, og badedragter som viser lidt mere hud, hvis man tør gå disse veje”, fortæller modestylist Christine Sonne-Schmidt fra FEMINA.

De badedragter vi ser i sommeren 2014, er præget af 50’er – 60’er stilen, det er 70’er stilen og den Baywatch stil vi kender fra tv. Badedragtsmoden er inspireret af en stærk retrostil og følger godt med moden inden for eksempelvis møbler, hvor det er netop er retrostilen, der er den dominerende.

At badedragten er blevet det store hit på sommerens strand mode, betyder ikke, at du skal smide bikinien ud. Bikinimoden skal nok komme igen. Moden skifter jævnligt, så mon ikke der bliver plads til denne igen.

Trods badedragten stjæler opmærksomheden denne sommer, er der også nye tendenser på bikinifronten, forklarer modestylisten. Moden tyder på, at kvinder skal dækkes lidt mere ind, dette ser vi også på bikini fronten, hvor bikinierne i år har fået frynser og flæser på. Det betyder, at der bliver mindre show til fyrene af numser og lår. Mange kvinder kan i år tage til takke med denne mode, i hvert fald de kvinder, som gerne vil skjule det, de ikke er så glade for ved sig selv, og selv kan vælge hvilke dele af kroppen, som de ønsker at vise frem.