Bæredygtig boligindretning: Sådan indretter du dit hjem på en miljøvenlig måde

Vil du gerne tænke mere miljøvenligt? Få tips til, hvordan du indretter dit hjem på en bæredygtig måde, og hvad du skal overveje, her.
Baeredygtig boligindretning

Miljø, klima og bæredygtighed har længe været i stort fokus i dagens samfund, og påvirker alle aspekter af vores dagligdag. Bæredygtighed har indflydelse på den måde vi sorterer skrald, og hvad vi putter vores varer i, når vi køber ind til aftensmaden, og nu er der også kommet et større fokus på bære dygtig boligindretning.

Bæredygtighed spiller en større rolle end tidligere i forhold til, hvordan vi indretter vores hjem – lige fra de små pynteting til hårde hvidevarer. Når det kommer til boligindretning er der da også mange måder at gøre hjemmet mere miljøvenligt og bæredygtigt.

Herunder giver vi dig tips til, hvordan du kan indrette dit hjem på en miljøvenlig måde, og hvad du skal overveje, når du gerne vil gøre din bolig mere bæredygtig. Med blot små skridt i den rigtige retning kan du være med til at gøre en forskel for miljøet gennem din boligindretning.

Tænk over materialer

Når du gerne vil indrette din bolig på en miljøvenlig og bæredygtig måde, er noget af det første du bør gøre, at vælge de rette materialer. Gå efter miljøvenlige og genanvendte materialer, eller materialer som er produceret på en bæredygtig måde. Det kan for eksempel være FSC-mærket træ, ubearbejdede materialer og naturmaterialer.

Gå efter interiør der er produceret i materialer i høj kvalitet, så det holder i mange år. På den måde undgår du at skulle skifte dine møbler og andet interiør ud lige så ofte, hvilket sparer miljøet for CO2-udledning ved produktion af nye møbler. Vælg også gerne møbler og interiør, som er produceret i Danmark, da du derved sparer miljøet for den CO2 det kræver at transportere materialet og møblerne til Danmark.

Gør gode fund i genbrug

Noget der er blevet særligt populært i Danmark gennem de seneste år er genbrugsfund. Der findes efterhånden mange butikker, der sælger brugte møbler, pynteting og lignende. Her vil du ofte kunne finde mange flotte ting, som du kan bruge til at indrette dit hjem. Da det er genbrug sparer du miljøet for den energi det kræver at producere nyt, og du kan ofte finde nogle meget brugbare og unikke ting, der kan være med til at sætte et personligt præg på dit hjem.

Gå efter en god energimærkning

Skal du investere i nye hårde hvidevarer, er det en god idé at gå efter hvidevarer og apparater i energiklasse A. Det gælder for eksempel køleskab, opvaskemaskine, vaskemaskine, tørretumbler og lignende. Vælger du hvidevarer i energiklasse A, betyder det, at du får et mere energivenligt produkt, som ikke bruger lige så meget energi. Energibesparende hvidevarer og apparater kan på den måde reducere dit energiforbrug, hvilket både er godt for miljøet og for din energiregning.

Supplér dit varmesystem med en biopejs

Din boligs opvarmningssystem har stor indflydelse på både dit energi- og varmeforbrug og på miljøet. Et oliefyr eller gammelt naturgasfyr er mindre energieffektivt, og har en stor CO2-udledning. Har du en af disse typer varmekilder eller en anden varmekilde, som ikke er så energieffektiv og miljøvenlig, kan det således være en god idé at supplere med en biopejs.

En biopejs bruger bioethanol til opvarmning, og er derfor både energieffektiv og miljøvenlig. Den kan derfor fungere perfekt som et supplement til din primære opvarmningskilde, når du gerne vil øge temperaturen i hjemmet og samtidig sænke dit varmeforbrug. En biopejs er desuden både hyggelig, flot og stilren, og kan dermed være med til at bidrage æstetisk til indretningen.