Besættelsen af tatoveringer

Fire ud af ti tatoverede oplever helbredgener i en alvorlig grad. Selv de semipermanente hennatatoveringer kan faktisk give alvorlig allergi på grund af kemiske stoffer. Her er der tale om de tegnede tatoveringer, som børn ofte får på deres udenlandsrejser. Det er altså vigtigt at tænke sig om, når man har med farvestoffer at gøre, som kommer i kontakt med huden. Det gælder bestemt også for kosmetikprodukter.

Det kan du selv gøre

Mange mennesker, som lader sig tatovere gør det i en impulssiv handling, det kan dog også mange gange føre til en glæde. Dog anbefales det, at du ikke gør dette, selvom det mange gange kan være meget tiltalende.

Det er meget vigtigt, at man sætter sig helt ind i, hvordan en udførelse af tatovering foregår. Der er nemlig ingen garanti for, at du ikke er et af de uheldige mennesker, som kommer til at lide af alvorlige problemer efterfølgende. Det kan være at du vælger en tatovør, som ikke følger reglerne, eller måske er du bare en person, som er særlig overfølsom for farvestoffer. Hvis du gerne vil være rigtig glad for din tatovering i mange år, så anbefales det, at du ikke lader dig påvirke af impulsive handlinger.

tattoo-on-the-lower-backImpulsive handlinger

Først bør du gennemtænke valget af motiv og selve tatovøren. Hvis det er din første gang, kan dette være med til, at give dig mere ro under selve udførelsen. Mange mennesker kan godt komme til at fortryde det undervejs og det ønsker du bestemt ikke.

Ja, man kan godt få fjernet en tatovering igen, men det er dyrt og gør meget mere ondt, end at få lavet selve tatoveringen. Statens Serum Institut advarer samtidig, at man tager en tatovering med hjem, som en form for souvenir fra en udlandsrejse. Der er set flere af disse eksempler på, at danskere herved har fået leverbetændelse eller hiv efter en sådan tatovering, så det bør du holde dig helt fra.

Find den bedste tatovør

Det kan for nogle være svært at vælge, hvilken tatovør de skal vælge. Mange mennesker, som allerede er blevet tatoveret, vælger at gå til den samme tatovør, hvis de har været tilfredse med resultatet.

Hvert år lader 15.000 danskere sig dekorere med permanent kropsudsmykning af amatørtatovører, men det er bestemt ikke altid en god idé. En hjemmetatovør betyder nemlig, at der er større risiko for at tatoveringen ikke kommer til at se ud som den er forventet. Derudover er der større risiko for sundhedsproblemer efterfølgende.

Når man har surfet lidt rundt på internettet og fundet et par mulige tatovører, er det en god idé, at gå ned og henvende sig i shoppen. Her kan man eventuelt tage en samtale med den udvalgte man har i tankerne og tale om selve projektet. Man kan her få et indblik i, hvor professionelt arbejdet udføres og ligeledes om den udvalgtes arbejde. At være tatovør er nemlig et kunstnerisk job og ingen tatovører har den samme streg. Det kan være du har en helt unik forestilling i dit hoved om, hvordan det færdige resultat skal se ud, derfor er det en god idé at se tidligere arbejde fra den udvalgte tatovør.

Den efterfølgende rengøring

Når du så har fået lavet din tatovering, så er der en hel del ting, du selv kan gøre, for ikke at ender med gener.

Tatovøren vil efterfølgende vaske den nylavede tatovering ren og smøre den med antiseptisk salve. Herefter vil han pakke den ind i plastfilm og fortælle dig, hvad du bør gøre, for at beskytte den bedst muligt. Generelt er der en tommelfingerregel der lyder; Filmen bør sidde til næste dag, men det tager kun ganske få uger, før tatoveringen er færdighelet.

Som regel vil du opleve, at den svier de første par dage, da der jo er tale om et sår – det er meget normalt. Du skal selv sørge for, at holde den ren efterfølgende, ellers kan der opstå betændelse.

Det er ligeledes en fordel, at gå i enten Matas eller på apoteket og investere i en særlig salve til tatoveringer. Den vil kunne give den fugt, som den har behov for og ligeledes få den til at hele hurtigere.