Beton er den nye trend i boligindretningen

Denne artikel indeholder reklamelinks

Beton indretning

Det er ikke nemt at spå, hvad der bliver den næste store ting, når det kommer til boligindretning. Nogle gange er det den mest simple ting, der bliver nytænkt, og derefter vinder pladsen i boligbladene, på Instagram og endeligt i danskernes indretning.

Det var nok også de færreste, der havde troet, at et simpelt og gammelt materiale som beton, ville vinde en så stor plads i boligindretningen, men det er ikke desto mindre det, der er sket den seneste tid. Beton er nemt at arbejde med, og det kan bruges til et hav af forskellige ting. Nogle bruger det til små DIY-projekter, mens andre får lavet betongulve, betontrapper eller bordplader af beton.

Der er flere grunde til, at beton er blevet et hit, men hovedårsagen er, at råt er hot. Vi indretter råt, og kombinerer det rå look med varme møbler, tæpper og hygge.

Kun kreativiteten sætter grænser

Boligindretning kreativitet

Når man arbejder med beton, er det udelukkende kreativiteten, der sætter grænser. Man kan nemlig lave stort set alle boligens møbler og pynteting i beton, men det er nok bedst at kombinerer det med andre materialer.

Lysestager, skamler, fade, bordplader, gulve og møbler er blot nogle få bud på de ting, der kan laves i beton. Hvis man elsker små gør-det-selv projekter, bør man virkelig kaste sig over beton. Det er nemt at arbejde med, og man kan sagtens gøre det til en familieting, hvor både børn og voksne kan udfolde deres kreative sider.

Det er muligt at købe beton til hobbybrug både på nettet og i hobbybutikker, og der findes et hav af forskellige inspirationssider, der både indeholder opskrifter og gode idéer til hvad man kan lave, og hvordan man kan arbejde med beton.

Sådan bruger man beton

Mange tror, at det er besværligt at arbejde med beton, men det behøver det slet ikke at være. Når mængden er lille, som oftest er tilfældet på hobbyniveau, kan det blandes med håndkraft i en trillebør fremfor en blandemaskine, som bruges af de professionelle.

Beton skal blandes med vand, men det er vigtigt at være opmærksom på, hvor meget vand man bruger. Hvis man hælder for meget vand i betonblandingen, kan det nemlig gå ud over betonens styrke. Jo mere vand man bruger i blandingen, jo svagere bliver den, når den er hærdet.

Når man arbejder med beton, er tålmodighed virkelig en dyd. Det kan nemlig tage op til 3 uger før det er hærdet af. Mange oplever, at betonen er hård efter blot et døgn, og tager det så ud af formen, men på trods af, at det hurtigt bliver hårdt, betyder det altså ikke, at det er helt hærdet færdigt.