Blomster i hjemmet giver livsglæde

En ny undersøgelse viser, at farverige blomster i hjemmet vækker lykke blandt mennesker. Man behøver dog ikke have studeret meget, for selv at kunne finde glæden i det smukke ved en buket blomster.

En ny forskning ved The State University og New Jersey viser, at hvis man omgiver sig med blomster i smukke farver, så gør det menneskerne omkring dem gladere. Man behøver dog ikke gå ud og investerer i dyre buketter med smukke blomster for at kunne bringe denne glæde ind i eget hjem.

Undersøgelsen viste en langtidsholdbar følelse af glæde, som blomsterne havde bragt testpersonerne. De havde efter undersøgelsen færre tegn på sortsyn, nervøsitet og tendens til depression.

Sommerens flor

Netop nu er sommeren over os. Det betyder også, at naturen der omgiver os, er fyldt med mange smukke blomster i tusinde forskellige farver.

Blomster holder ikke altid ret længe, dette gælder også, selvom man har givet mange penge for dem i en blomsterhandel. Det handler nemlig om at passe dem rigtigt, og det er ikke alle mennesker, som er lige gode til dette job. Derfor er det en god idé, at gå ud i naturen og selv finde en smuk buket, som man helt gratis og enkelt kan bringe med indenfor.

Allerede netop nu i juni og juli måned blomstrer den danske natur. Det strækker sig helt til september måned, hvor du gratis kan finde smukke sommerblomster. Her er lidt inspiration til hjemmet:

  • Marmelukærme (Pink beauty)

Denne smukke sommerblomst hører til den romantiske person. Hertil kunne man tilsætte en zink potte eller en anden rå vase, som ville give en god og smuk kontrast til det romantiske look. Den pynter både smukt indendørs og ude på din terrasse. Hvis ikke du netop falder over denne blomst kan du sagtens anvende andre smukke lyserøde og rosa blomster.

  • Umodne hyldebær

Disse går smukt i kontrast til de fleste sommerblomster. Man behøver ikke kun have blomster i sine buketter. Det er en god idé at supplere med lidt grønt, som de også ville gøre det i blomsterbutikken. Du kan også sagtens anvende andre smukke lysegrønne grene fra buske og træer.

  • Oasis i bunden af potten

Hvis ikke du ønsker blomsterne i en vase, så er det en god idé at sætte blomster og grene i en potte. I bunden af denne potte bør du med fordel tilsætte lidt oasis og vand. Læg oasis i vand i en times tid, så det rigtigt kan suge vandet til sig. Nu kan du nu stikke dine blomster i, så de ikke falder ud. Oasis vil også være med til at bevare holdbarheden på blomster og grene i længere tid.

  • Kvæder og andre frugter i dekorationen

Kvæder er meget anvendt i dekorationer. Det er altid en god idé i en buket eller en dekoration, at finde kontraster til de smukke blomster. Det giver et mere fuldend look. Når du skal stikke frugterne i, kan du med fordel stikke tandstikker eller madspyd i enden af dem, så de sidder godt fast i dekorationen.

Naturen har mange gaver

Hver dag går vi rundt i naturen og overser alle de gaver, den egentlig har til os. Det er gratis at gå ud og plukke en buket, men alligevel er det de færreste af os, der tænker på at gøre dette. Det er ganske simpelt, vi tænker slet ikke så kreativt. Men når nu naturen alligevel rummer så mange glæder, hvorfor så ikke gøre brug af dem. Det er bare med at slippe fantasien løs og nyde alt det, som er gratis og giver os livsglæde.