Brug din DISC profil aktivt i jobsøgningen

Denne artikel indeholder reklamelinks

Jobsøgning

Måske har du hørt – eller oplevet – at mange virksomheder aktivt bruger DISC profiler til både rekruttering og i hverdagen. En DISC profil er nemlig god til at fortælle noget om en persons adfærd, hvordan man bedst kommunikerer med personen, samt hvilke andre profiler, personen arbejder godt sammen med.

Men DISC profiler er ikke kun for virksomheder. Du kan som privatperson også bruge viden om din DISC profil aktivt. På baggrund af din DISC profil vil du nemlig blive mere bevidst om dine styrker, vaner og udviklingsområder.

Inddrag din DISC profil i din jobansøgning

Det er svært at skrive en god jobansøgning. Du ved ikke med sikkerhed, hvad det er, virksomheden lægger vægt på ud fra deres jobopslag. Måske er virksomheden heller ikke selv helt klar over det, før de har gennemført de første par samtaler med udvalgte kandidater.

Det stiller krav til dig som ansøger. Der findes et hav af forskellige anbefalinger til den gode ansøgning, men noget af det, der går igen er: Målret ansøgningen, drop floskler, vis at der er et fagligt match og vis, at du er motiveret for at få jobbet.

Selv med disse gode råd i baghovedet, kan det være svært at skrive en skarp ansøgning, men det er her, at en DISC profil kan hjælpe dig.

Med en DISC profil får du nemlig indsigt i, hvad der motiverer og stresser dig, og hvordan din adfærd er i forskellige situationer. Brug denne viden og perspektiver den til jobopslaget. Særligt din motivation kan skinne igennem: Står der eksempelvis i jobopslaget, at du vil indgå i et tæt samarbejde, kan du ud fra din DISC profil eksempelvis sige, at du motiveres af at inspirere andre til at yde deres bedste eller igangsætte interessante projekter. Det vil samtidig vise, at du er proaktiv.

Genkend andres DISC profiler – og brug det

Jobsamtale

Ud over at du kan bruge DISC profilen til at sætte ord på, hvem du selv er, og hvad der motiverer dig, så kan du også lære at genkende andres DISC profiler. Sæt dig ind i, hvad der kendetegner de forskellige profiler. Dermed kan du også lære, hvordan du bedst kommunikerer med de forskellige DISC profiler – og det kan du bruge til din fordel.

Når du kommunikerer til en bestemt DISC profil, kan du sikre dig, at denne person føler sig tryg ved dig. Taler du med en D-profil, skal du gå direkte til din pointe. Taler du med en S-profil skal du være mere personlig og tale langsomt. Når du taler med C-profiler skal du give dem præcise og velovervejede svar. Fokuser gerne på en form for dokumentation, eksempelvis i form af opnåede resultater i forbindelse med en opgave.

Man er ikke kun ét bogstav i DISC profilen

Alle personer vil være en blanding af de forskellige profiler, som DISC profilen præsenterer. Nogle af adfærdsstilene vil være mere fremtrædende end andre, og det er disse, der er afgørende for, hvordan du bedst kommunikerer med en person.

Der findes flere forskellige typer DISC profiler, hvor den, der hedder Extended DISC, kan danne mere end 2 millioner forskellige profiler. En DISC profil kan derfor give et meget nuanceret billede af en person.

Kender du din DISC profil?

Hvis du ikke allerede kender din egen DISC profil, og er blevet nysgerrig på, hvad den siger om dig, så findes der flere forskellige steder på nettet, hvor du kan tage en test helt gratis. Her er det selvfølgelig op til dig selv at analysere på resultaterne.

Hvis du ønsker at få feedback og en mere grundig gennemgang af resultaterne, skal du i stedet tage kontakt til en konsulent eller en virksomhed. Priserne for disse analyser vil variere alt efter virksomhed og typen af DISC profiler de tilbyder.