Byd de mørke tider velkommen med hele dit hjerte

Denne artikel indeholder reklamelinks

[av_one_full first av_uid=’av-g7vck’]

Velvære er et kæmpe ord, du bliver nød til at tage ind i hjertet, når det handler om, at byde de mørke tider velkommen. Alt for mange mennesker oplever hvert år, at de bliver deprimerede og måske i værste tilfælde får en depression. Her sætter vi fokus på, hvad du selv kan gøre i dit liv, for at slippe for dårligdomme både inde og udenfor dig selv.

Kort sagt handler det om, at de mørke tider kan bringe meget mere mørke med sig, end det er nødvendigt. Det er vigtigt at understrege at både efteråret og vinteren kan være hyggelig, hvis man sørger for at få den rette indgangsvinkel. Men hvad er det lige, du selv kan gøre, for at få det bedst mulige ud af disse to sæsoner?

For din bolig

elegang-indretningFørst og fremmest er det vigtigt, at der er hyggeligt, varm og rart omkring dig. Det gælder både i din egen bolig og på din arbejdsplads. Det handler om at skabe et rum omkring dig og der, hvor du færdes. Hvis du har det rart i dine omgivelser, så er det også langt nemmere, at sørge for, at have det godt inden i. Det er netop grunden til, at du skal starte her.

Lys

For de fleste danskere gør det sig gældende, at de går meget op i deres indretning. Men det kan måske betyde, at der nu er brug for en forandring. Mørketider byder nemlig velkommen til, at du bør tage langt mere lys ind i indretningen. Heldigvis er der råd for dette.

Stearinlys er et godt og økonomisk sted at starte. Stearinlys spreder glæde og hygge og der behøver ikke mange for, at du får den rette stemning i dit hjem. Forsøg også gerne, hvis det er muligt, at tænde stearinlys på din arbejdsplads. Det kan både skabe mere hygge for dig, men også for dine kolleger, som måske ikke har tænkt over dette. Vi er allerede i december måned klar over, at stearinlys er en obligatorisk del af måneden, hvorfor ikke allerede tage stearinlyset ind i september måned?

Dufte

Det næste punkt du bør tænke over er dine dufte omkring dig. Mange menneskers sanser bliver især aktiveret ved forskellige dufte. Det kan være en lækker duft af nybagt chokoladekage, som sætter søde og gode minder i gang. Dufte er noget, som fremprovokerer forskellige følelser. Tænk godt efter, hvilke dufte der giver dig gode minder og hvilke dufte der er specielt gode for dine sanser. Det kan være alt fra duften af jordbær til duften af nysvasket tøj.

Der er mange båder at byde dufte velkommen i hjemmet. Den nemmeste og hurtigste er ved hjælp af duftlys. På den måde har du både sat flueben af ved stearinlys og dufte på en og samme tid. Du kan også selv skabe duftende ved enten af vasketøj og tørre det indendørs, bage en rigtig lækker kage og meget mere. Det er helt op til dig som person, hvad du er mest til. Men det vigtigste er, at det er muligt, selvom du er den mest dovne dansker.

[/av_one_full]

regnoering

Rengøring omkring dig

 

Det er ikke bare en skrøne, at dine omgivelser afspejler dig som person og hvordan du har det i dit liv. Er du et meget travlt menneske, med stress omkring dig hver dag, så er det måske ikke så underligt, at du har mange ting og papirer liggende på skrivebordet eller et par tallerkener der står på køkkenbordet. Det er nu slet ikke her, rengøring kommer ind i billedet.

Når man nævner rengøring i dette tilfælde, så menes der en til bunds rengøring – lidt som en forårsrengøring. Her skal du virkelig til bunds i alt det skidt, du har omkring dig. Det kan være du skal tømme køleskabet og vaske det ned, afrime din fryser, rydde op i dit tøjskab og måske donere noget aflagt tøj til din lokale genbrugsforretning. Der er mange muligheder. Prøv selv om du kan komme i tanke om et sted, som godt kunne trænge til en kærlig hård. At gøre noget godt for omgivelserne vil i manges tilfælde også gøre noget godt for det indre. Det er nemlig rart at være omgivet af ro og orden og det vil i langt de flestes tilfælde give meget mere glæde i sjælen.

For din sjæl

Opmuntring og afslapning er to store ord, som er vigtigt for, at du kan have det godt med dig selv. Det kan godt være, at du nu sidder og tænker, at du faktisk godt kan lide at stresse rundt og have travlt, men hvis du tænker rigtig godt efter, så kan du også godt lide, at gøre noget godt for dig selv. Kroppen har ikke godt af konstant at være under pres og derfor er det vigtigt, at man engang imellem tager en afslappende dag og gøre noget godt for sig selv.

Det vigtigste er, at man tænker over, hvad man selv godt kan lide at lave. Der er nemlig stor forskel på mennesker. Nogle kan godt lide at ligge og læse en god og spændende krimi, mens andre mennesker elsker at gå en tur i regnvejret.

Hvis du går i gang med noget og du pludselig føler, at det alligevel ikke var særlig sjovt eller underholdende, så er det vigtigste, at du stopper øjeblikkeligt. Forsøg at tage så mange af disse dage i efteråret og vinteren, som du har plads til.

Herunder kommer en liste med inspiration til, hvad du kan lave på disse dage:

  • Lyt til noget behageligt musik. Det skal være noget musik, som gør dig glad og sætter dig i et muntert humør.
  • Forkæl dig selv med noget varm kakao eller en kop af din yndlings te. Det er vigtigt, at det ikke er noget, du plejer at gøre. Det skal være noget, du føler som en præmie, noget ekstra lækkert.
  • Du kan bruge mange timer på at læse i bøger, hvis du er en af de personer, der bare elsker en god bog. Find en dag i din nærmeste fremtid, hvor du giver dig plads til, at læse lige så længe du vil. Lad dig ikke forstyrre af telefonen eller vennerne på Facebook. Læg dig godt til rette og nyd at du kun er dig selv og fordyb dig i bogen.
  • Nogle mennesker får meget ud af at færdes i naturen og gå turer. Det kan være befriende også selvom vejret rusker og regner udenfor. Tag påklædning på til det og gå en tur på marken og lyt til regnen der slår mod tøjet. Mærk vinden ruske i dig og duft den våde jord omkring dig. Du vil være overrasket over, hvor meget energi en gåtur på 20 minutter vil kunne give.

[av_one_full first av_uid=’av-2aip9w’]

Læg mærke til dig selv

kvinde-med-te-krusDet er meget vigtigt, at lægge mærke til sig selv, når man ved, at man går en hård tid i møde.

Det er dog ikke gældende for alle danskere, at efteråret og vinteren skaber depression.

Men Depression og angst er noget, vi alle bør være særlige opmærksomme på i øjeblikket.

Når de først har meldt deres ankomst, så kan de være svære, at komme af med igen.

Forsøg derfor at anvende nogle af de mange gode råd du har fået i denne artikel og sørg for at forkæle dig selv et par gange om ugen.

Det er vigtigt for dit helbred, men det er også vigtigt for de personer, der omgiver dig.

 

[/av_one_full]