Byd dine gæster dine helt egne hjemmelavede sommerdrinks

Denne artikel indeholder reklamelinks

Der er ikke nogen tvivl om, at danskerne elsker en lækker grillmiddag en varm sommeraften, men hvad er mere passende end en lækker kold sommerdrink til den lækre mad. Her er en samling gode drinks, som du må prøve at servere for dine gæster.

Der findes næsten ikke noget bedre en varm sommeraften eller dag, at hælde en kold drink inden bors og er der noget bedre, end hvis denne drink er helt hjemmelavet og frisk?

Hvis du er en af de danskere, som elsker at forkæle dine gæster med både surt og sødt spiseligt og drikke, så bør du læse med her. Her er nemlig en god samling af lækre drikkevarer til dine sommergæster.

Med eller uden alkohol

En festlig sommerdrink er lige, hvad man trænger til, når solen er så stærk, som den er på denne tid af året. Man har måske arbejdet hele dagen, og nyder solens sidste kræfter, på en skyfri himmel. Det eneste der mangler på en sådan dag, som kan sætte prikken over i’et er, en lækker drink.

Når man drikker alkohol, så skal man være opmærksom på, at alkoholen slår hårdere, når solens stråler bager ned, fra en skyfri himmel. Derfor er det mange gange en god idé altid, at drikke rigeligt med vand ved siden af.

At en sommerdrink indeholder alkohol, er dog heller ikke nogen nødvendighed. Hvis man laver sine drink uden, så er der mange flere fordele herved. Blandt andet er det ikke alle mennesker, som drikker alkohol, så man vil kunne glæde langt flere af sine gæster, ved at lave en alkoholfri drink. Dernæst kan man drikke mange flere drink, hvis ikke de indeholder alkohol. Man får ligeledes en bedre nydelse af dem uden alkohol, da alkohol mange gange lammer smagsløgene efter indtagelse af flere drink over en kort periode.

Hvis ikke man vil undvære de alkoholiske drikkevarer, kan man eksempelvis lave flere forskellige varianter, hvoraf nogle af drinksne indeholder alkohol, mens andre ikke gør.

Piña Colada

Dette er den klassiske cubanske cocktail, som i højeste grad, spreder eksotisk sommer rundt blandt dine gæster med en smag af kokos og rom.

Ingredienser

 • 4 cl hvid rom
 • 4 cl kokoscreme
 • 12 cl ananasjuice eller 3-4 skiver frisk ananas
 • Masser af isterninger

Sådan laver du Piña Colada:

 1. Alle ingredienserne hældes i en blender – eller en shaker, hvis du har sådan en.
 2. Blend (eller shake) indtil væsken haren ensartet konsistens.
 3. Hæld drinken op i et highballglas, og pynt med et sugerør og en ananasskive.

Din Piña Colada er nu klar til at blive serveret.

 

Mojito

Dette er endnu en cubansk sommerdrink, som især er populær blandt kvinderne med sin søde sukkersmag og et lille tvist af lime og mynte. Vi er på redaktionen især glad for denne friske drink, og vi bringer her vores opskrift på Mojito.

Ingredienser

 • 2 limefrugter, skåret i kiler
 • 25 friske mynteblade
 • 3 ½ tsk melis
 • En håndfuld is
 • 85 ml hvid rom
 • En god sjat sodavand
 • En frisk mynte kvist, til pynt

Sådan laver du en Mojito

 1. Hæld limefrugter, sukker og mynte i et robust highball glas og mos det med enden af ​​en ren kagerulle for at knuse mynte og frigiv limesaften.
 2. Tilsæt is og hæld rom over.
 3. Tilføj den mængde sodavand, så det smager som ønsket og rør godt.
 4. Pynt med en mynte kvist.

Din Mojito er nu klar til at blive serveret.

Andre lækre sommerdrinks

Der findes også andre forfriskende drinks.

Tequila Sunrise er en utrolig populær drink blandt mange sommerrejsende gæster. Det er nærmest den foretrukne drink blandt mange turister ved poolen, når de solbader.

Ingredienser til en Tequila Sunrise:

 1. 9 cl tequila
 2. 27 cl appelsin juice
 3. En smule Grenadine

Sådan laver du en Tequila Sunrise:

Hæld den kolde appelsin juice og tequilaen i et highball glass og rør godt rundt.
Hæld en smule Grenadine i. Du kan vælge at lade Grenadinen ligge i bunden. Det giver en flot effekt. Du kan også røre rundt, når Grenadine er hældt i glasset. Det giver en mere ensartet smag.

Din Tequila Sunrise er nu klar til at blive serveret.

Transfusion er en lækker drink især til velkomstdrink. Denne drink indeholder vodka, ginger-ale, og vindrue juice, som tilsammen smager vidunderligt og giver en fornemmelse af sommerens friskhed.

Ingredienser til en Transfusion:

 1. 4 cl Vodka
 2. 4 cl Vindruejuice
 3. 8 cl Schweppes Ginger Ale
 4. En håndfuld knust is.

Sådan laver du en Transfusion:

Fyld et glas med knust is og hæld derpå vodka, ginger ale og vindruejuice i.

Din Transfusion er nu klar til at blive serveret.

Inspiration rundt omkring på internettet

Der findes mange forskellige varianter af de forskellige sommerdrinks. Det kan være en god idé at prøve at blande dine drink til dig selv, inden du går i gang med at servere dem for dine gæster. Nogle mennesker foretrækker dem meget stærke og med et stort indhold af alkohol, mens andre foretrækker det modsatte. Bare fordi der i en opskrift står, at den er god, behøver det ikke nødvendigvis være, at du synes det samme. Men prøv dig frem og lad dig inspirere.