Byd gæsterne til et veldækket kaffebord de aldrig vil glemme

Kaffebordet har en stor betydning mange steder rundt omkring i Danmark. Egentlig er vi lidt idéforladte, når det komme til, hvad vi tilbyder vores gæster her. Her kan du finde nemme og sjove idéer til, hvordan du kan overraske dine gæster, så de med garanti får en formidabel oplevelse.

Når det kommer til kaffebordet, så slipper de fleste danskere nemt udenom, ved at tage i brugsen og købe en lille kage eller også går de et smut tilbageren. Mange gange er det dog en del sundere at kreere sine egne kager selv og det er ofte også meget sjovere. Her er en samling gode tips og idéer til, hvordan du glæder dine gæster mere til et lækkert kaffebord.

Hos Style & Trends har vi bedt den kendte bage-blogger Lotte fra Lottebager.dk om at komme med 3 gode opskrifter til lækre kager, der vil fuldende ethvert godt kaffebord.

Sommerkagen ingen vil glemme

Rabarber, jordbær og hindbær er super lækre i sommerkager. Her er en vidunderlig kage med rabarber, hvortil man kan servere både flødeskum, cremefraiche eller lidt vaniljeis.

  • 500 gram rabarber (helst friske)
  • En halv vaniljestang
  • 150 gram rørsukker
  • 85 gram marcipan
  • 100 gram smør
  • 100 gram hvedemel
  • 45 gram sukker
  • 120 gram mandler

Først skal du skære bunden og toppen af rabarberen og skylle dem grundigt for jord. Herefter skæres de ud i grove stykker. Vaniljekornene skrabes nu ud af stangen og blandes sammen med rørsukkeren. Tilsæt rabarberstykkerne og lad dem stå på køl i 2-3 timer. Tag et ildfast fad frem og dæk det med bagepapir. Heri tager du forsigtigt rabarberstykkerne og lægger op i (sorter væden fra). Riv marcipanen groft over rabarberstykkerne. Skær nu smør i stykker og smuldre det til en smuldredej i hvedemelet og sukkeret. Hak mandlerne groft med skal på og bland det i smuldredejen. Nu skal du fordele blandingen over rabarberen så godt som muligt og bage kagen i ovnen ved 200 grader (celsius) i 25-30 min midt i ovnen.

Lakridskagen der får tænderne til at løbe i vand

Lakrids i kage er måske ikke, hvad man først ville tænke er lækkert. Her er nu en opskrift, som vil få dine gæster til at elske dig for dine bageevner.

  • 225 gram smør
  • 450 gram brun farin
  • 3 æg
  • 2 spsk. lakridspulver
  • 270 gram hvedemel
  • 1 ½ tsk. bagepulver

Først smelter du smør og brun farin i en lille gryde over svag varme. Smørret skal kun smelte halvt. Derefter tager du gryden af varmen og lader smørret smelte ved egen varme. Når temperaturen er fingervarm, kan du blande resten af ingredienserne i.

Pisk smørmassen godt med æggene og tilsæt derefter lakridspulveret. Pisk igen og sigt derefter hvedemel og bagepulver i (undgå derved klumper). Vend dejen sammen til en ensartet masse med en dejskraber.

Hæld dejen i en lille bradebande 25×25 cm, som er beklædt med bagepapir. Kagen bages i en forvarmet ovn ved 180 grader (celsius) i 25 minutter på midterste ovnrille.

Din lakridskage er nu færdig

Chokolade cookies til både børn og voksne

Der er intet, der mangler til kaffen, hvis bare du kan servere de perfekte hjemmebagte chokoladecookies. Her er en nem opskrift på disse.

  • 110 gram sukker
  • 90 gram brun farin
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 125 gram stuetempereret smør
  • 150 gram hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 kniv spids salt
  • 50 gram havregryn
  • 1 æg
  • 100 gram mørk chokolade
  • 100 gram pekan- eller hasselnødder

Først blander du sukker, brun farin, vaniliesukker og det stuetempererede smør med en håndmixer. Herefter skal du tilsætte ægget og piske blandingen grundigt sammen, til den er let og luftig. Bland nu mel, bagepulver, salt og havregryn i og rør forsigtigt, så du ikke slår luften ud af massen. Hak chokolade og nødder i moderate stykker og vend det forsigtigt i blandingen.

Dejen klattes ud på bagepapir med to teskeer. Husk at sørge for mellemrum mellem klatterne, da de godt kan flyde en anelse ud. De bages nu i ovnen ved 150 grader (celsius) på midterste rille i 25 minutter. Tag straks kagerne af pladen når de er bagt færdig og lad dem afkøle på en rist. God fornøjelse med dine lækre chokolade cookies.

Se flere bageopskrifter på Lottebager.dk