Cykling sker nu oftere offroad end på landevejen

Landevejscykling er ved at gå af moden, hvorimod at cykle offroad er et kæmpe hit blandt de mange danske cyklister. Dette kan der være flere årsager til.

Årligt sker der 20.000 cykelulykker i Danmark. Det er de bløde trafikanter, som generelt bøder, for de mange ulykker der sker. Her er der ofte tale om både fodgængere og cyklister. Det er som regel de unge teenagere, som er involveret i cykelulykkerne, og alkohol som ofte har en høj faktor, er ofte alt for meget på spil.

De fleste danskere ved godt, at det at anvende cykelhjelm er en god idé og at det mindsker risikoen for hovedskader med 85 %. Det er dog stadig ikke obligatorisk at anvende en sådan hjelm i Danmark og derfor er der stadig alt for lidt mennesker, som gør sig nytte af denne.

Cykling er populært blandt danskerne

Danmark er kendt for at være et at de lande i verden, med flest cykler i forhold til biler. Dette er vi yderst stolte af. Især er der tale om storbyerne, som myldrer med cykler i trafikken.

På de danske landeveje har cyklerne også været udbredt blandt cykelryttere og andre motionister, som elsker en dejlig cykeltur i det blå. Dette er nu ved at vende, da cyklisterne finder vejen gennem skoven og andre offroad stier i det danske landskab.

Hertil kan der være mange grunde. Til dels kan sikkerheden være en væsentlig faktor, som her spiller ind. Cykelulykker udgør 48 % af alle trafik ulykker i Danmark, med over 20.000 skadestuebesøg om året. Ud af disse ulykker udgør 81 % soloulykker. Det er nogle høje tal, som kunne mindskes væsentligt, hvis bare vi blev lidt bedre til at passe på os selv.

En anden god grund til, at offroad cykelturene finder deres popularitet, kan være, fordi danskerne endelig, har fået øjnene op for, hvilken dejligt land, vi lever i og vores smukke og skønne naturområder.

Brug cyklen i stedet for at tage bilen

En cykel har utroligt mange fordele, det er ikke kun som rekreation, men ganske vist også som transportmiddel. Ved kortere afstande kan den være praktisk og nogle gange hurtigere end alternativet, som eksempelvis en bil. Der kan nogle gange gå flere minutter, fra man har sat sig ind i bilen, til den rent faktisk kører af sted i modsætning til, hvordan det fungerer med en cykel.

Desuden giver cyklen motion og er en energiberigende aktivitet. I det danske samfund som vi lever i, i dag, hvor mange af os danskere sidder alt for meget ned, er det et sundt indslag, så kroppen kan mærke, at den lever. Derfor er der mange virksomheder, som investerer i cykler til deres medarbejdere.

Dette kunne også være en af årsagerne til, at cykling på landsplan bliver mere og mere udbredt. I stedet for at køre den samme kedelige vej frem og tilbage, kan man jo udfordrer sig selv, og tage en smuttur gennem skoven offroad.

Husk hjelm hvis du begiver dig offroad

Som cyklist skal man altid huske på, at det er dig, som er den udsatte. Cyklister er bløde trafikanter, hvilket betyder, at det er dem, det går ud over, hvis der skulle ske en ulykke.

Man bør altid sikre sig, at man ikke kommer ud for et uheld og derfor også beskytte sig bedst muligt, hvis man bruger cyklen til dagligt. Her kunne der være tale om en cykelhjelm. Dette gælder især, hvis man ønsker at tage turen offroad, da der her ikke er ret mange mennesker til at tilkalde hjælp.

Når det så er sagt, så er det bare om at springe på cyklen og nyde den danske natur og det danske vejr. Cyklen giver liv, energi og glæde.