Dårlige vaner, der ødelægger forholdet!

Denne artikel indeholder reklamelinks

Der er ofte diskussioner om, om det er bedst at være single eller at være i et forhold. Begge dele har hver sine fordele, men også ulemper.

De som er single, tænker somme tider ”bare jeg havde en kæreste”, mens de som er i et forhold tænker ”bare jeg selv kunne bestemme”.

Det er ikke nemt, at være i begge situationer. Singler har mere frihed, men mangler måske den tryghed en kæreste kan give. Hvor de som er i et forhold, måske savner friheden, men elsker trygheden.

Desværre er det bare sådan, at vi ikke altid tænke os om, når vi er i et forhold. For pludselig skal man tage hensyn, og agere på en anden måde.

Vi har alle dårlig vaner, også vaner vi ikke lægger mærke til. Men det gør din partner sikkert, og det kan give problemer og skabe splid, hvis ikke får styr på de dumme vaner.

Et godt og sundt forhold

For at et forhold skal kunne fungere, skal man lærer at acceptere sin partner, da man har forskellige behov og ønsker, og interessere sig for forskellige ting. Man skal lærer at give hinanden plads, og være hinandens støtte. Man skal kunne tilgive, elske – og være der for hinanden. Snakke sammen om alt og intet, og ikke gå bag om hinandens rygge.

Få man topkarakterer i alt dette, så er man nået et godt skridt på vejen. På vejen til hvad? På vejen til, at kunne leve sammen resten af livet.

Dog skal man også kigge på sine vaner, for de kan være alt afgørende for, om i kan blive sammen og leve sammen.

Ødelæggende vaner

Oedelaegende-vaner--intext_1

At tage hinanden for givet, er en virkelig dårlig vane. Vend denne vane 180 grader, og sørg for at kigge dine kæreste i øjnene og fortæl, hvor meget du holder af din partner, og hvad han/hun betyder for dig. Hvornår har du sidst gjort det? Hvis du skal lede længe efter svaret, bør du ændre dette.

Grænser i forholdet. Mange deler alt med deres kæreste, men det kan hurtigt blive for meget. Sørg for, at have grænser og sæt grænser for hinanden. Mister du f.eks. ikke lysten til din partner, hvis du hører personen lave bummelum eller sågar at du børster tænder imens. Der må være grænser for, hvad i skal dele med hinanden.

Man glemmer, at man er kærester. En kæreste er ofte ens bedsteven, det er også godt, men når man glemmer, at man er kærester er det knapt så godt. Husk at kysse, når i ser hinanden efter en lang dag eller om morgenen inden i skilles. Efter nogen tid i et forhold og forelskelsen har lagt sig, er kys, kram, kærestehygge og søde ord ikke det der står først på listen. Dog er det en god idé, at lave nogle andre vaner her. Det vil være godt for jeres forhold.

I bliver hurtige irritable og snerre af hinanden. Drop det, det er ødelæggende og meget trættende. Stop med at komme med hurtige irritable sætninger som ”Hvorfor har du ikke gjort…. I dag” eller ”du glemmer også altid”. Snak pænt til hinanden, så kommer i længst. Og dette gælder også ved diskussioner. Det er okay at i er uenige og diskutere, så længe det bliver ved diskussioner og ikke skænderier.

I forhold til ovenstående – i prøver at lave om på jeres partner, gensidigt. Lad være med at lave om på hinanden. Respekter hinanden, og snak om tingene i stedet for.

For meget kærester. I kan slet ikke undvære hinanden, og skal helst være sammen hele tiden. Alting foregår sammen, og i har sågar også de samme venner nu. Det er positivt, at i har det godt sammen og helst ikke vil undvære hinanden, men man må lærer at give hinanden frihed og plads.

Prøver hinanden af. Du kender din kærestes dårlige vaner. Du ved f.eks. at han hader, når du ikke rydder op efter dig selv, når du har været i bad. Derfor lader du stadig værre med at rydde op, bare fordi du ved at der bliver ballade. Og det samme gør partneren, som altid ”glemmer” at tage sin tallerken i opvaskemaskinen. Hjælp hinanden i stedet for, og juster de små dumme vaner. Så lidt må man godt lave om på sig selv, for at kunne leve sammen.

Tale grimt til hinanden. Stop det, der kommer aldrig noget godt ud af negativitet og grimme ord. Derimod skal man også huske, at tale sammen. Snakke om ingenting og alting. Fremtiden, følelser, sexliv, arbejde og familie.