Danske klassikere

Denne artikel indeholder reklamelinks

faa raad til klassiker herI Danmark er vi kendt over hele verden for LEGO, H.C Andersen og for vores danske design.   Det klassiske møbeldesign har spredt sig ud over verden, og skabt respekt for danske designere og den danske minimalistiske stil. Historien om det danske design går helt tilbage til før 1800-tallet. Dengang gik man efter at opnå en slags snedkertradition i Danmark. Det var også allerede i den tid, at der blev udviklet et håndværk og sat en vis standard, både i forbindelse med kvalitet og design. I 1940erne skrev Danmark sig for alvor ind i møbelkunstens historie, og siden da har mange forskellige danske møbeldesignere været på banen.

Danske designermøbler som er lavet at møbeldesignere som eksempelvis Kaare Klint og Hans Wegner, har haft en fast placering i mange danske hjem de sidste mange år. Møblerne er naturligvis i god kvalitet, og er blevet arvet i generation efter generation. Det danske design er klassisk og tidløst, og vil altid have værdi. Det er derfor ikke en dum idé at få omflettet eller foretaget en restaurering af designermøbler, hvis de trænger til en kærlig hånd efter at have været i familien i rigtig mange år.

En kombination af gammelt og nyt

her faar du nyt liv til dine klassikerVi vil ikke bo som vores forældre, men alligevel er der noget lidt hjemligt og trygt ved at have en stol stående, som forbindes med en masse gode barndomsminder. Stole som har været i familiens hjem, så længe man kan huske har, også en helt særlig affektionsværdi.

Heldigvis er der rig mulighed for at blande det klassiske og ældre design med nyt og mere moderne interiør. Denne kombination giver din bolig et personligt præg. For at få personlighed ind i dit hjem skal der være lidt af det hele. Hvis du udelukkende er vild med gamle danske designklassikere, så tøv ikke med at blande det hele lidt. Det hele behøver ikke at matche, da en fuldstændig matchende bolig, sagtens kan gøre det hele lidt for stilrent og dermed upersonligt.

Indretning er en proces. Man kan ikke få det hele til at føles hjemligt og se godt ud fra dag et. Det handler om at sætte sig personlige præg, og supplere med gamle klassikere og mere moderne design.

Klassikerne dør aldrig

find dine klassiker paa loppemarkedDe danske design klassikere bliver ved at finde vejen til danskernes hjem. Nogle bliver solgt på loppemarkeder eller auktioner, og skifter ejer mange gange, mens andre har været hos den samme altid.

Indretningsmæssigt passer det klassiske udtryk ind i mange hjem, og kan kombineres med meget forskelligt. Hvis man bliver træt af sin Y-stol, kan man blot stille den væk i et par år – derefter skal man nok få øjnene op for den igen.

Selvom designmøblerne er af ekstremt høj kvalitet, kan de nogle gange godt bruge en kærlig hånd. Det kan være en stol, der trænger til at blive omflettet, lakeret eller slebet. Der findes få virksomheder i Danmark, der kan give dine designklassikere en helt nyt liv ved at tilbyde reparation af designermøbler.

Når de gamle møbler fødes på ny, bliver kærligheden til dem genskabt, og så kan der igen blive plads til dem i hjemmet.