De mest typiske ombygninger i hjemmet

I takt med at familien bliver større, skal der også ofte en ombygning af huset til. Mange danske familier får foretaget tilbygninger eller ombygninger. Det kræver dog ofte en masse tilladelser fra kommunen, men når de først er på plads, er det bare med at gå i gang. Nogle ombygninger er mere enkle end andre, og kan udføres af en selv eller af en lejet handyman, mens andre kræver et stykke arbejde fra deciderede fagfolk.

Der er dog nogle ombygninger, der går igen i mange danske hjem. I denne artikel kan du læse om de to meste typiske ombygninger i danske hjem.

Ombygning i køkkenet

Åbne samtalekøkkener har de seneste år været på toppen af danskernes ønskelister. Særligt børnefamilie ønsker et større rum med mange forskellige funktioner. Køkkenet er nemlig blevet vores alt-mulig-rum, hvor der både skal være plads til lektielæsning, madlavning, spisning og generelt familiært samvær.

Når man ønsker at gøre sit køkken mere multifunktionelt, vil man typisk vælte en væg til stuen eller spisestuen, og på den måde skabe det famøse køkkenalrum. Der er flere overvejelser man kan gøre sig, når køkkenet skal bygges om. Ofte handler det om hvor stor åbningen skal være. Nogle overvejer en stor skydedør, så man stadig har muligheden for to separate rum, mens andre overvejer en hel åbning eller en halvmur som kompromis. Derudover skal man gøre sig en masse overvejelser om rummets funktionalitet, og hvad man vil bruge det til, da det har stor betydning for udformningen af ombygningen.

Derudover findes der også både fordele og ulemper ved alle slags løsninger. Et helt åbent rum vil ikke gøre det muligt at lukke af for spisning, mados og andet larm fra køkkenet, mens et mere lukket rum med for eksempel en halvmur, gør rummet mindre funktionelt og sværere at indrette med møbler.

Ombygning af badeværelse

Mange flytter ind i et ældre hus, hvor der også ofte hænger et badeværelse af lidt ældre dato med. Førhen havde badeværelserne ikke samme funktion i huset, som er tilfældet nu. Vi vil gerne have store og lækre badeværelse, som skal være mindst ligeså funktionelt som husets resterende rum.

Det siges også, at badeværelset er en af de dyreste rum, man kan bygge om. Der ligger nemlig en del arbejde med rør, klinker osv. i det.

Ligesom en køkkenombygning er der i forbindelse med badeværelset ligeledes forskellige overvejelser, man bør gøre sig. Her er det med det kosmetiske i forbindelse med farver på klinker og fliser en af de store overvejelser, man ofte gør sig. Det er nemlig vigtigt at have i tankerne, at tiderne og moden skifter. Det er derfor en god idé at vælge noget neutralt og tidløst. Derudover skal man naturligvis også overveje pladsen samt hvilke funktioner, der er behov for i fremtiden.

En handyman i Hadsten kan hjælpe dig

Det kan være svært at overskue større boligprojekter som eksempelvis ombygninger af køkken og badeværelse. Det kan derfor være en god idé at alliere sig med en handyman i Hadsten for eksempel, da man derigennem vil kunne få gode idéer, inspiration og hjælp til det praktiske arbejde.

Hus og havehjælpen i Hadsten er blot en af mange danske virksomheder, der tilbyder hjælp til både hus og have gennem deres handyman og havemand. Det kan både spare dig tid og kræfter at have en handyman inden over gennem hele processen.