December – Nu er det jul igen

Så blev det atter det december, og de fleste sætter sig ned og tænker ”Er der allerede gået et år? ”. Ja, det er der utroligt nok, for tiden flyver af sted, og vi har alle svært ved at følge med.

Vi har så travlt, at vi glemmer at kigge os for – trække vejret dybt og nyde tilværelsen. Mange lover sig selv, at de næste år vil prøve, at leve på en anden måde, uden stress og jag. Det er dog, sammen med fitness indmeldelsen, en af de nytårsfortsæt der holder kortets tid.

December er en tid, hvor der kan forekomme en del stress, men er også den tid på året, der handler mest om hygge, familie og traditioner.

1.-december---nu-er-det-jul-igen--intext_1De fleste vil gerne undgå julestressen, men den er svær at holde for døren. Måske handler det om, at prioritere og planlægge juletiden noget mere. Det sker nemlig ofte, at vi ikke kan følge med, og at vi glemmer at nyde tiden. Så vender vi os rundt til januar og tænker ”Hvor blev julen af? ”.

Jule hygge

Style & Trends har samlet nogle forslag til, hvad man kan lave i julemåneden som er rigtigt hyggeligt.

I år starten julen tidligt. Den 1. søndag i advent er vi allerede ovre. En dag hvor mange danskere pynter op til jul, pakker adventsgaver op, og der hygges med juleklip, -dekorationer og -småkager. Men der er også en speciel tradition mange holder fast i denne dag, nemlig gudstjenesten i kirken. Optakten til julen starter denne dag, og vi må ikke glemme hvorfor vi fejre jul.

Der sker en hel masse i julen, så det brude ikke være svært at finde på noget. Der er bl.a. rigtig mange julemarkeder rundt omkring i landet. Her er der rig mulighed for hygge og juleshopping. På julemarkederne er der masser af julestemning og duften af gløgg, æbleskiver og andet julebag sætter prikken over i’et.

Der er selvfølgelig også steder som ”Tivoli Friheden” og ”Den gamle by i Aarhus”, som holder åbent for deres julegæster.

Man kunne også invitere familien eller vennerne med i skoven, for at samle ind til årets juledekorationer. Så kan man finde inspiration i skoven, men også i diverse reklamer og ugeblade, og så er det bare at komme i gang med dekorationerne.

Det er også rigtig hyggeligt, at få hele familien med til at bage julesmåkager og lave julekonfekt. Sæt en dag af til det, og hyg jer med det. Julemusik og hjemmebag er et hit.

1.-december---nu-er-det-jul-igen--intext_2Juletrenden 2015

Der findes trends inden for alt, og der er selvfølgelig også en juletrend. Hvert år pynter vi op, laver juledekorationer og hygger os med alle de gamle traditioner, men hvert år sker der ændringer i udseendet på julen.

Juletræerne skal være store i år. Vi tager ikke de små træer i brug, heller ikke dem i plastik som står på det lille bord i hjørnet. I år vil vi gerne have træer med nålespids.

Dekorationernes udsmykning ændres også hvert år. Dette år bliver det populært at købe en færdiglavet dekoration, og gerne de mere luksuriøse og specielle dekorationer bliver valgt.

De mange gamle dekorationslys, juletræslys osv. smides ud, og vi køber i stedet de bæredygtige LED-lyskæder og andet belysning til både ud- og indenfor. Miljøvenlighed, går danskerne nemlig mere og mere op i – også er LED-pærerne et sted, hvor man kan spare penge på strømforbruget i december måned.

Når man spørger efter hvilken farver man tænker på, når der nævnes ordet ”jul”, så er farven altid rød, men i år er julens trend farve blå! Den blå farve findes i alle butikker, og både pynt, lyskæder og nissemænd kan fås i blå.

Gaverne er der ikke ændre meget på. Elektronik er igen et hit, men også de mere gammeldags gaver som bøger, gavekort, tøj og film.

Julens forbrug

2015 har været et år med fremgang. Mange danskere kan ikke længere mærke finanskrisen, og det kan tydeligt ses hos bankerne. Vi spare op, rejser og bruger generelt flere penge end vi har gjort igennem krisen. Det betyder også, at julen 2015 bliver lidt bedre og dyrere end de seneste år har været.

I år vil danskerne bruge ca. 2 procent flere penge på julegaver end sidste år. Forbruget stiger ca. med 1 procent på mad, juletræ og pynt.

Den positive økonomi smitter selvfølgelig af på juletiden. I år skal der en ordentlig steg på bordet, og gaverne bliver større. Alt sammen fordi, vi har fået mere luft i økonomien, og nu skal vi have det godt igen.

Det er selvfølgelig ikke alle, der regner med at bruge flere penge på julen. For der er stadig forskel på mennesker og økonomi.

Dansker vil i gennemsnit komme til, at bruge 4.690 kroner på julen 2015.

GOD JUL