Den bløde mave kan være sundere end den flade

Denne artikel indeholder reklamelinks

Mange mennesker går konstant og drømmer om en flad mave, men det er faktisk ikke altid, at det er sundere, end den bløde mave vi allerede har.

Konstant går vi kvinder rundt, og trækker maven ind, for at se pæn og smuk ud. Det handler i dag om, at have en så flad og muskuløs mave, som overhovedet muligt. Det er dog ikke altid, at det er den sundeste løsning. Det er desværre langt fra de fleste, som er klar over, hvilke konsekvenser det kan have.

Flad mave vs blød mave

Alle danskere går og drømmer om en perfekt krop, men hvad indebærer dette. Betyder det, at vi skal have en flad mave – nej. Hvis vi gerne vil leve sundt, så er det bestemt ikke udseendet vi skal tænke over.  Det at have en flad mave kan nemlig i ligeså høj grad betyde, at vi sulter os selv, at vi spiser forkert og det kan have mange konsekvenser med sig.

Hvis vi konstant ligger og træner maven og har ondt i den, fordi vi har trænet for meget, kan det nemlig med føre, at vi får en masse gener. Den flade mave, som vi alle går og drømmer om, kan have konsekvenser med sig, som eksempelvis en skidt fordøjelse, mavekramper og meget mere.

Hvis man overtræner muskulaturen i maven, resulterer det i, at den bliver hård og stiv. Ligeledes er der desværre mange mennesker, som konstant går rundt og trækker maven ind, for netop at skjule den oppustede mave efter et måltid. Det resulterer i, at vi ikke trækker luften helt ned i maven, som kan være vigtigt for, at vores krop kan fungere optimalt.

Når vi udsætter vores krop for dette hårde pres, så har det som sagt mange konsekvenser med sig. Måske har du allerede opdaget hård afføring, mavekramper og en underlig kropsholdning. Det er blandt andet et opråb fra de mange dygtige fysioterapeuter og træningseksperter landet over.

At gå rundt med en sixpack, er ikke nødvendigvis det samme som, at have en sund krop. Det betyder muligvis, at du træner og går op i, hvordan kroppen ser ud udadtil. Men hvordan har din krop det indvendigt, har du tænkt over det? Det er nemlig langt de færreste danskere, som tænker over, hvad træningen gør for den indvendige del af kroppen.

To steder på kroppen, som bliver mest påvirket af denne udsættelse er bækkenet og åndedrætsmusklen. De har bestemt ikke godt af, at du udsætter din krop for dette. Man kan sagtens have en sixpack og en flot krop, samtidig med, at man har en sund krop indvendig. Det handler om, at give kroppen plads til, at kunne stabilisere og blive fleksibel igen. Hvis ikke man giver kroppen plads til at udvikle sig og vænne sig til de store forandringer, så kan kroppens organer praktisk talt ikke være inde i kroppen og de vil derfor blive klemt.

Har du smerter i din krop

Hvis du lige nu sidder og kan nikke genkendende til dette, så bør du måske tænke over, hvordan din krop har det indvendigt. Har du oplevet mavekrampe og smerte inde i kroppen, som du ikke har kunnet forklare dig ud af, så er dette muligvis årsagen.

At udsætte kroppen for fysisk hård træning giver en kæmpe kædereaktion: lændesmerter, dårlig fordøjelse, træthed og meget mere. Derudover kan det stresse din livsstil i helhed og påvirke din mave meget negativt. I sidste ende kan kroppen give denne reaktion, at den giver dig en oppustet mave, hvilket slet ikke var din intension i begyndelsen – det var faktisk det, som du ville væk fra.