Den rette indretning af soveværelset giver mere energi

Denne artikel indeholder reklamelinks

soveværelset-top

Indretningen af soveværelset virker ofte ret lige gyldig, idet man bare bruger værelset til at sove i. Dog viser det sig, at indretningen betyder mere end bare det. For hvor er det vi tanker energi til næste dag? I soveværelset. Indretter du soveværelset rigtigt, kan du opnå mere energi og overskud til dagen.

I denne artikel kommer forklaringen af, hvordan du skal indrette dit soveværelse, for at kunne mærke effekten og forskellen på din nattesøvn. Dertil kommer der også nogle gode råd til, hvordan du bedst indretter dig.

Nedprioriteret

soveværelset-1Hvordan ser soveværelset ud i dit hjem? Er det bare et værelse, hvor der skal være plads til en seng, en masse opbevaring og et klædeskab? Sådan er det i rigtig mange hjem. Flere vælger simpelthen at nedprioritere soveværelset, fordi døren altid er lukket og dine gæster skal ikke se rummet. Men her tager mange mennesker fejl – soveværelset er et meget vigtigt rum i huset.

Når man vælger at nedprioritere rum i huset, kan man være sikker på, at rummet ikke kommer til at fungere som det skal. Du tror, at rummet fungere for dig, men virkeligheden er en anden. De forskellige rum i huset, har hver sine funktioner – udnytter man ikke dem ordenligt, vil der være spildeplads eller for meget rod.

Det er også i denne sammenhæng at lyset kommer på banen. Vinduer og lamper kan være alt afgørende for, om man har lyst til at opholde sig i de forskellige rum i huset. Udnyt altid dagslyset bedst muligt, men hav også rigeligt kunstlys, så du kan bruges rummets funktioner.

Rolige rammer

Soveværelset er også en del af huset, og her er det også tilladt at gå op i indretningen. Først og fremmest skal du vælge det du bedst selv kan lide. Indsaml inspiration diverse steder, og fremhæv dig selv i indretningen.

soveværelset-2Det vil være en god idé, at holde soveværelset meget neutralt, med rolige overflader, orden i tingene og nogle dæmpede farver. Pangfarver, rod og for meget nips kan forstyrre din søvn – det lyder fjollet, men det er rigtigt.

Dette rum skal ikke bruges til opbevaring af vasketøj, flyttekasser og gamle sager. Sørg for at få ryddet op i dine ting. Smid ud, hvis du ikke har brug for det og brug andre rum, kælderen eller loftet til opbevaring af dine ting.

Opbevarer du dit eget tøj i soveværelset, så undgå at have både skabe, kommoder, hylder og bøjler – har du hørt om klædeskabet? Her er det hele i et skab. Har du brug for mere plads, så køb et større skab, hvor du kan gemme tøjet væk bag låger.

INGEN opbevaring

soveværelset-3Grunden til du ikke skal bruge soveværelset til alt mulig opbevaring er, at det er i dette rum du vågner hver eneste morgen – og hvad er så det første og det sidste du ser, når du vågner eller går i seng? Alt for mange ting, der ikke hører hjemme i soveværelset, og som roder ud over det hele.

Det er derfor en rigtig dårlig idé, at bruge soveværelset på denne måde, da det er i dette rum du opholder dig i flest timer i døgnet. Soveværelset skal altså være et sted, hvor overskud og energi møder og kommer til dig, så du kan klare resten af dagen.

En ting der sluger energi og overskud er ROD. Sidder du nu og tænker, at du ikke har plads til alle dine ting andre steder end i soveværelset, fordi du hverken har kælder, loft, skur eller ekstra værelser, så må du organisere dit rod. Man kan sagtens gemme rod væk – også i soveværelset.

Få styr på rodet og stil tingene på hylder eller inddel det hele i kasser, som kan stå på en reol. Herefter hænger du et roligt tæppe ned foran reolen. Du kan også gemme det væk i skabe, hvis der er plads til det.

Ti gode råd til soveværelset

  1. Skab en luksus-stemning (hotelagtigt) det giver dig mere overskud.
  2. Undgå pangfarver og for mange nips ting.
  3. Undgå opbevaring i soveværelset, eller gem tingene væk i skaber eller bag et tæppe.
  4. Hvis der er plads, så stil sengen i midten af rummet og ikke klem den ind i et hjørne.
  5. Brug mørklægningsgardiner – så sover du bedst hele året rundt.
  6. Brug tekstiler i rummet – gerne et stort sengetæppe, der skaber ro og stemning.
  7. Køb en flot vasketøjskurv, så tøjet ikke bliver smidt på gulvet.
  8. Skal tøjet bruges igen, så invester i en skammel eller en fin stol.
  9. Sørg for at rummet har flere lyskilder – læselys, loftslampe og hygge lys (stearinlys).
  10. Mal en enkelt væg mørkere end resten, for at skabe en hyggelig stemning. (bagved sengen)