Den rette pleje og beskyttelse kan hjælpe mod solskader

Denne artikel indeholder reklamelinks

Oplever du også problemer med pigmentforandringer og pigmentpletter som følge af solen? Med den rette pleje og beskyttelse kan du mindske dine solskader.

pigmentpletter-paa-grund-af-solen

Er du typen, der elsker at tilbringe tid i solen, når den endelig viser sig på den blå himmel? Så er du langt fra alene. Desværre kan solen medvirke til både hudkræft, solskoldning og solskader, hvorfor det også er vigtigt at huske at beskytte sig selv mod solen. Men er du allerede ramt af solskader og pigmentpletter som følge af solen, er der heldigvis også hjælp at hente.

Danskerne beskytter sig ikke tilstrækkeligt mod solen

De fleste danskere elsker både sol og varme, og rejser ofte sydpå i både vinter- og sommermånederne. Når solen så for alvor er fremme herhjemme i Danmark, tager danskerne på stranden eller lægger sig ud på en solstol og solbader i flere timer for at opnå en dejlig solbrun farve.

Men selvom rigtig mange danskere dyrker solen hele året rundt, er der stadig mange, der ikke beskytter sig tilstrækkeligt mod solens stråler. En undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse viser, at kun 38% af danskerne altid eller ofte benytter solcreme. Samtidig viser en anden undersøgelse, at kun en femtedel af befolkningen bruger den anbefalede mængde solcreme, som er minimum 40 milliliter til voksne.

Ved ikke at beskytte sig tilstrækkeligt med solcreme kan man risikere at blive solskoldet, hvilket både kan være ubehageligt og smertefuldt. Derudover øges risikoen for at få hudkræft, solskader og synlige pigmentpletter i huden som følge af solen.

Næste gang du skal ud og nyde solens varme stråler, kan det derfor være en god idé at huske at følge Kræftens Bekæmpelses tre solråd:

  • Brug solcreme med faktor 15 i Danmark og faktor 30 i lande, hvor solen er stærkere end i Danmark
  • Søg skygge mellem 12-15, da solens stråler er stærkest i dette tidsrum
  • Brug solhat/tøj til beskyttelse mod solen, hvis du ikke har mulighed for at være i skyggen

Hudpleje til behandling af pigmentforandringer og pigmentpletter

behandling-af-pigmentforandringer-og-pigmentpletter

Rigtig mange rammes af solskader og oplever at få pigmentforandringer og pigmentpletter – også selvom de har beskyttet sig mod solen. Når solens stråler rammer huden, aktiveres pigmentcellerne i huden, som danner pigmentet melanin. Melanin er det pigment, der gør, at huden bliver brun, og fungerer også som en naturlig beskyttelse på huden imod solen stråler. Ved overeksponering overfor solens stråler vil cellerne producere for meget melanin, og der sker en hyperpigmentering af huden, hvilket resulterer i solskadet hud og pigmentpletter.

Ved for meget sol og solbadning kan man dermed risikere at få solskader, pigmentforandringer og pigmentpletter, hvis ikke man sørger for at beskytte sig tilstrækkeligt. Pigmentpletter og misfarvning af huden kan være meget generende for mange. Heldigvis findes der mange hudplejeprodukter, der kan hjælpe med at behandle disse solskader.

Ducray Melascreen er en serie af cremer specielt lavet til pigmentforandringer og pigmentpletter, som er opstået på grund af for meget sol. Produkterne hjælpe med effektivt at behandle pigmentforandringer og pigmentpletter, forebygger hyperpigmentering, mindsker synligheden af pigmentpletter og udjævner hudtonen. Produkterne fra Ducray Melascreen findes både til ansigtet og til hænderne, som er nogle af de steder på kroppen, hvor pigmentforandringer og pigmentpletter har stor tendens til at opstå.

Ved nogle hudplejeprodukter mod pigmentforandringer er det vigtigt at undgå soleksponering. Det kan derfor være en god idé at begynde at behandle pigmentpletter og pigmentforandringer allerede i vintersæsonen, da solen ikke er nær så meget fremme i denne periode. Nogle af cremerne fra Ducray Melascreen indeholder dog solbeskyttelse, der gør, at de kan bruges hele året rundt.