Den sjoveste form for motion – Sex

Denne artikel indeholder reklamelinks

Når man dyrker sex forbrænder man flere kalorie, end hvis man går en rask gåtur. Derfor kan man ofte betegne sex som en form for motion.

En canadisk undersøgelser har vist, at unge mænd gennemsnitligt forbrænder 4,2 kalorier i minuttet under en seksuel akt, mens kvinder gennemsnitligt forbrænder 3,1 kalorier i minuttet.

Disse tal har altså betydning for, at man rent faktisk kan betegne sex, som en form for motion og at det har bedre virkning, end en rask gåtur. Dog giver det ikke nær så meget motion, som en løbetur i parker eller en lang cykeltur på landevejen, men alligevel betegner forskerne sex, som en god og sund form for motion. Det fortæller forskerne bag studiet ifølge Livescience, skriver videnskab.dk

En myte bliver til sandhed

I mange år har dette emne netop været debatteret til punkt og prikke, men nu er hammeren endelig faldet -sex er en form for motion. En populær myte har fortalt os gennem mange år, at vi typisk forbrænder mellem 100 og 300 kalorier under en enkelt sexakt, men ingen har hidtil kunnet lave direkte målinger på, at denne myte skulle være sand. Nye studier har nu ændret dette og har bekræftet myten.

Denne undersøgelse er blevet lavet på 21 heteroseksuelle par i alderen 18-35 år. Forskerne har gjort deres undersøgelser udelukkende på unge mennesker, da energiniveauet under sexakten varierer meget med alderen.

Under forsøget har testpersonerne været udstyret med et armbånd, som kunne måle energiniveauet ved blandt andet at måle deres bevægelser, kropstemperatur og ligeledes mængden af sved.

Testpersonerne løb først en tur på 30 minutter på et løbebånd ved moderat intensitet, for at kunne give en basislinje for den enkelte persons energiforbrug ved motion. Deltagerne blev herefter sendt hjem i seng, for her at udføre selve testen fire gange over den næste måned.

I gennemsnittet havde testpersonerne sex i 24,7 minutter ad gangen. Det korteste forsøg varede i 10 minutter, mens det længste forsøg strakte sig over 57 minutter.

I gennemsnittet brugte mænd mere energi end kvinderne, selv efter forskerne korrigerede for mænds højere vægt. Mænd brugte i gennemsnittet 101 kalorier på en tur i sengen, hvilket modsvarer 4,2 kalorier i minuttet sammenlignet med testen på løbebåndet med 9,2 kalorier i minuttet.

Kvinder brugte i gennemsnittet kun 69 kalorier under forsøget, hvilket svarer til et gennemsnit på 3,1 kalorier i minuttet. Her var tallet også væsentligt lavere, end en tur på løbebåndet, hvor kvinderne i gennemsnittet brugte 7,1 kalorier i minuttet.

De gode nyheder gør motion sjovere

Trods folk måske ikke forbrænder så mange kalorier i sengen, som de måske havde håbet på, så mener forskerne alligevel i følge Livescience, at dette er gode nyheder og at man sagtens kan betragte sex som en let form for motion.

Det betyder for os alle sammen, at motion nu er blevet en sjovere udførelse. Man kan stadig ikke erstatte sex med en tur i motionscentret, men man har en god undskyldning for, at dyrke mere lagengymnastik med sin partner, da det er sundt for både krop og sjæl og rent faktisk kan betegnet som en form for motion efter endt undersøgelse.

Let motion er stadig bedre end ingen motion. Derfor er dette utroligt gode nyheder for os alle sammen, at denne myte i virkeligheden var sand og at den nu er blevet bekræftet.