Den store slankemåned er startet, er du på?

den store slankemåned

Vi er netop kommet ind i år 2016 – januar måned. Det en måned, hvis kendetegn er nytårs forsæt herunder slankekure. Hvilken kur er mon bedst?

Den dårlig samvittighed over alt det fede julemad, slik og den store mængde alkohol der er røget indenbords den seneste lille måned fylder hovedet, og derfor får vi en sådan lyst til at straffe kroppen med alverdens slankekure.

De overflødige kilo der er kommet på i løbet af julen, skal væk igen – og der findes vel ingen bedre måde at starte det nye år på, end at gå på slankekur. Men her tager de fleste fejl – slankekur er en god booster til vægttab, men ofte holde det ikke længe.

Det der skal til, hvis du ønsker at tabe dig i det nye år, er muligvis en livsstil ændring eller blot lidt motion. Er du mere tilhænger af en slankekur – hvilken slankekur skal du så vælge. Man kan hurtigt blive forvirret i mængden og det kræver oplæsning, planlægning og ikke mindst disciplin for at slankekuren gavner.

den-store-slankemåned-1Mad er altafgørende ved vægttab

Der er mange former for slankekure, men ligeså mange myter omkring alle disse kure. Det store spørgsmål ved emnet ”vægttab” er altid: Hvad må jeg spise, og hvordan skal jeg sammensætte min kostplan? Det er ret forståeligt, da det kan være meget svært, at finde ud af de forskellige slankekure og især hvilken en der er bedst for netop dig.

Der er uendelig mange spørgsmål, når det kommer til slankekure og maden der skal indgå. Skal man undgå kulhydrater, udelukkende spise proteiner, eller spise som man gjorde i stenalderen? Er det overhovedet godt for kroppen, at gå på slankekur – eller bør man lade være, fordi det måske er skadeligt for din psyke og din fysik.

Det blot få spørgsmål af mange, som kommer når man overvejer at gå på slankekur.

Psyke og fysik

Det der er vigtigt er at du, din hjerne og din krop er afklaret med, at den valgte slankekur eller livsstils ændringer sætter en stopper eller en begrænsning på nogle af de madvarer (oftest de usunde) som du holder meget af.

Dertil skal du huske på, at slankekure blot er kickstart – og du bør derfor overveje, om du skal lave en livsstils ændring i stedet for. Den kan starte med en slankekur, men hvor du bibeholder nogle af kurens regler resten af livet – for at leve sundt for evigt.

Til sidst skal du ikke glemme, at du kun lever en gang og at livet og kroppen ikke behøver at være perfekt. Du er den du er, og du bestemmer selv hvad du synes der er perfekt.

den-store-slankemåned-2Mål, planlæg og fortæl

Slankekuren starter ud med en masse spørgsmål – ikke mindst om selve kuren og fremgangsmåden, men også om hvad det egentlig er du vil opnå med kuren. Sørg for at sæt dig nogle mål, så du har noget at gå ud fra.

Vej og mål dig selv, flere steder på kroppen, så du løbende kan følge med i, hvor mange centimeter der ryger af. Det er med til at sætte gang i kuren, og det er en motivationsfaktor der virkelig batter.

Når man skal i gang med en sådan ændring i hverdagen, er det vigtigt at være forberedt og planlægge diverse måltider og træninger. På den måde gå du ikke pludselig i stå, fordi maden ikke er forberedt – og du ved at du skal træne hver man-, ons-, og lørdag uanset.

Til sidst er det vigtigt, at du fortæller nogle om de mål du har noget og ikke mindst om din kur eller livsstils ændring. På den måde står du til regnskab over for nogle, som slet ikke har noget med det at gøre, men det hjælper at få ros og anerkendelse for det man har opnået.

Selvtillid kommer ikke altid af sig selv, heller ikke selvom du får den figur du altid har ønsket dig – og her har andre folks meninger og tilkendegivelser også meget at sige. Skriv om det åbenlyst på facebook eller andre sociale medier, eller bare fortæl dine nærmeste om det. Det hjælper på selvværdet og er en god motivation, for at kæmpe videre.

Held og lykke med at finde den rette kur og med at nå dine mål.